از سوی مسوولان سازمان نظام پزشکی اعلام شد سرانجام اجرای حکم پزشک کیارستمی، افزایش میزان مهاجرت پزشکان

طب اصیل: سرانجام اجرای حکم پزشک مرحوم کیارستمی، بدهی بیمه های تکمیلی به بیمارستان های خصوصی و همینطور مبحث مهاجرت پزشکان بخصوص پزشکان عمومی همچون مباحثی است که در آستانه روز پزشک و از جانب معاونان سازمان نظام پزشکی عنوان شد.

به گزارش طب اصیل به نقل از ایسنا، دکتر علی فتاحی – معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی در نشستی خبری در آستانه روز پزشک ضمن تبریک روز پزشک، با اشاره به اینکه وضعیت اقتصادی بیمارستان ها تعریف چندانی ندارد، اظهار داشت: ۶۰ درصد هزینه های یک بیمارستان چه در بخش خصوصی، چه دولتی را نیروی انسانی تشکیل می دهد و در چند ماه گذشته نزدیک به ۲۰ درصد افزایش دستمزد پزشکان را داشتیم. در دو سه ماهه گذشته هم آمار تورم نشانگر رشد زیاد در هزینه های بیمارستانی بوده است. این در حالیست که رشد پنج درصدی تعرفه و اجرای آن از ماه چهارم را شاهد می باشیم و البته تعرفه ها در بیمارستان های دولتی و خصوصی با هم تفاوت ندارد.

درخواست بیمارستان های خصوصی برای افزایش تعرفه هتلینگ

وی اضافه کرد: اگر فرآیند مناسبی به کار نگیریم، ادامه حیات بیمارستان ها چه در بخش دولتی و چه خصوصی با مشکل روبرو خواهد شد. در همین زمینه سندیکای بیمارستان های خصوصی بعنوان نماینده این بیمارستان ها، با نامه نگاری به رییس کل سازمان، خواهان افزایش تعرفه هتلینگ شدند. تاکید می کنم در این خصوص ما اصلا بحث دستمزد پزشک را نداریم چه در بحث پزشکی چه در سازمان نظام پزشکی دنبال چنین چیزی نیستیم و مسائل و مشکلات اقتصادی را درک می نماییم، اما اداره بیمارستان ها به این نحو غیر امکان دارد.

بدهی بیش از ۵۰۰ میلیارد تومانی بیمه های تکمیلی به بیمارستان های خصوصی تهران

فتاحی درباره بدهی بیمه ها به بیمارستان های خصوصی هم اظهار داشت: بیش از چهار یا پنج ماه است که بیمه های تکمیلی در تهران به بیمارستان های خصوصی هیچ پرداختی نداشتند. بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان در تهران بدهی بیمه ها به بیمارستان های ۳۰ گانه تهران است. اگر در دی و بهمن ماه این بدهی پرداخت می شد ما قادر به تهیه خیلی از تجهیزات می شدیم اما الان ارزش این پول یک سوم شده و چگونه باید بیمارستان ها را تجهیز کنیم؟

تبلیغ پزشکی به شرط مجوز نظام پزشکی

معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی در ادامه صحبت هایش درباره تبلیغات در حوزه پزشکی هم اظهار داشت: هر گونه تبلیغی در حوزه پزشکی چه در فضای مجازی و چه غیر از آن باید با مجوز نظام پزشکی صورت گیرد و در غیر این صورت غیرقانونی می باشد و اگر حوزه های نظارتی به سازمان نظام پزشکی در این مورد گزارش هایی عرضه کنند، با این افراد برخورد خواهیم کرد و این برخورد بسته به شدت و تکرار آن خطا، از تذکر تا محرومیت را شامل می گردد. از مجموع ۵۵۰۰ شکایت های ثبت شده در دادسراهای نظام پزشکی در سال ۹۶، چهار درصد موارد مربوط به تبلیغات پزشکی بوده و از این چهار درصد بیش از ۵۰ درصد منجر به محکومیت افرادی که تبلیغ کرده اند، شده است.

فتاحی درباره دادگاه های ویژه که در مورد مسائل پزشکی برگزار می گردد هم اظهار داشت: دادگاه ویژه یک بحث است و دادگاه تخصصی بحثی دیگر. صدور رای هم دو جنبه دارد؛ یک جنبه کارشناسی که مهم تر است و جنبه دیگر آن صدور حکم قاضی است. مسلم است قاضی یک پرونده تخصصی نمی تواند بدون مبنای نظرات کارشناسان رای را صادر کند. اگر کارشناسان نتوانند در مورد موضوعی قاضی را قانع کنند، باید مجددا کارشناسی صورت گیرد تا قاضی رای نهایی را صادر کند. این مورد نه تنها در پزشکی بلکه در دیگر رشته ها همچون رسانه یا هر امور دیگر صدق می کند و دادگاه مربوط باید متشکل از کارشناسان آن امور باشد.

اجرای حکم پزشک کیارستمی

وی در پاسخ به سوال ایسنا درباره مباحث مطرح از سرانجام اجرای حکم پزشک پرونده مرحوم کیارستمی و عدم درج آن در نشریه سازمان به علت عدم انتشار این نشریه اظهار داشت: مشخص است که در صورت وجود نشریه، این حکم باید در نشریه چاپ می شد و در صورت نبود نشریه باید در تابلوی اعلانات سازمان نصب می شد.

فتاحی در پاسخ به سوالی درباره زمان اجرای این حکم و اینکه آیا در تابلوی اعلانات سازمان درج شده یا خیر، اظهار داشت: دو هفته پس از اعلام حکم، باید در تابلو نصب می شد و جای ابهامی ندارد و از آنجائیکه پنج – شش ماه از اعلام حکم گذشته، قاعدتا باید نصب و برداشته شده باشد.

به گزارش طب اصیل به نقل از ایسنا، در ادامه این نشست دکتر علیرضا سلیمی – معاون آموزشی و پژوهشی سازمان نظام پزشکی ضمن تبریک فرا رسیدن سالروز پزشک، درباره بحث مالیات پزشکان و وجود کارتخوان در مطب پزشکان تصریح کرد: مالیات جامعه پزشکی بر مبنای اظهارنامه خود پزشکان محاسبه می گردد و این اعدادی که از کارتخوان حاصل می گردد به هیچ وجه در عدد مالیات نقشی ندارد. از طرفی هم در زمینه وجود کارتخوان در مطب، تا کنون حتی یک مورد نامه یا درخواست از جانب مردم نداشته ایم.

وی اضافه کرد: امکان دارد حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد پزشکان دستگاه کارتخوان در مطب نداشته باشند؛ این مورد می توانست با سیاست های تشویقی و ارائه تسهیلات بخصوص از جانب بانک ها مطرح شود. هر چند قضیه کارتخوان در مطب چندان مهم نیست اما خدمت رسانی به مردم در هر جایی با ارزش است و باید مورد توجه قرار گیرد.

سلیمی در پاسخ به سوال ایسنا درباره نقش نظام پزشکی در شرایط حساس فعلی بخصوص در حوزه دارو، اظهار داشت: سازمان نظام پزشکی در این زمینه خود داوطلب حضور است و این نقش بخصوص در اجرای گایدلاین ها است؛ به صورتی که برای مصرف صحیح دارو به گایدلاین ها نیاز داریم اما این مورد یک پیش شرط دارد؛ آن هم دیده شدن نقش مشورتی انجمن های علمی و سازمان نظام پزشکی است که متاسفانه مقداری کم رنگ است.

معاون آموزشی و پژوهشی سازمان نظام پزشکی همینطور درباره مباحثی در خصوص مهاجرت پزشکان تحت تاثیر شرایط اخیر، اظهار داشت: اکنون میزان مهاجرت پزشکان بیشتر از حد انتظار است و این مشکل را به خصوص در پزشکان عمومی داریم و اگر شرایط مناسبی فراهم نشود، امکان دارد این سرمایه عظیم را از دست بدهیم.

وی در این باره اضافه کرد: بررسی میزان مهاجرت پزشکان چند شاخص دارد که یکی از آنها دریافت گواهی نامه از نظام پزشکی است. البته این نکته هم باید مد نظر قرار گیرد که پیگیری از وضعیت بازگشت یا عدم بازگشت این پزشکان به کشور نداشته ایم.

سلیمی همینطور به اختلاف آمار سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت از تعداد پزشکان عمومی اشاره نمود و اظهار داشت: این اختلاف آمار به حدود ۲۰هزار نفر می رسد. اما مشخص آن است که میزان مهاجرت پزشکان افزایش یافته است.