آیا چای سبز سبب لاغری می شود؟


به گزارش طب اصیل یک مطالعه جدید روی موش ها نشان داده است که مصرف چای سبز می تواند خطر چاقی و بیماری های در رابطه با آنرا با تاثیرات مثبتی که بر باکتری های روده دارد، کم کند.
به گزارش طب اصیل به نقل از ایسنا، طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت (WHO) شیوع چاقی در سطح جهان از سال ۱۹۸۰ میلادی تابحال افزایش حدودا دو برابری داشته است.
چاقی در عین حال خطر مبتلا شدن به بیماری های دیگری همچون دیابت و سایر بیماری های متابولیک را زیاد می کند. بنابراین یافتن روشی برای به حداقل رساندن اثرات منفی آن از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.
به تازگی گروهی از متخصصان دانشگاه ایالتی اوهایو واقع در “کلمبوس” آمریکا آزمایش هایی را در مورد چگونگی فعل و انفعالات ترکیبات چای سبز بر باکتری های روده و تاثیرات آن بر چاقی و بیماری های در رابطه با آن صورت داده اند.
تحقیقات گذشته نشان داده است که چای سبز می تواند با چاقی و التهاب مبارزه کند، هرچند نتایج آن هم متناقض بوده است.
پروفسور “ریچارد برونو” نویسنده اصلی این مطالعه می گوید: نتایج مطالعاتی که تابحال در مورد تاثیرات چای سبز بر چاقی انتشار یافته، بسیار متناقض بوده اند. بعضی از مطالعات حاکی از تاثیر چای سبز بر کاهش وزن بوده و بسیاری دیگر نشان داده که نوشیدن این چای هیچ تاثیری بر کاهش وزن ندارد. این تناقض ها احیانا به علت پیچیدگی ارتباط رژیم غذایی با برخی از عوامل سبک زندگی است.
در مطالعه اخیر متخصصان موش های نر را مورد مطالعه قرار دادند. به مدت هشت هفته نیمی از موش ها با رژیم غذایی عادی و نیمی دیگر با رژیم غذایی سرشار از چربی که به چاقی منجر می شود، تغذیه شدند. آنها هم چنین عصاره چای سبز را به رژیم غذایی نیمی از موش های هر گروه اضافه کردند.
از آن جایی که موش های ماده نسبت به چاقی ناشی از رژیم غذایی و سایر تغییرات متابولیکی در رابطه با آن مقاوم هستند، متخصصان آنها را وارد مطالعه نکردند.
بعد از گذشت این هشت هفته محققان طیفی از عوامل همچون نفوذپذیری روده یا نشتی روده را در این موش ها اندازه گیری کردند. متخصصان نشتی روده را در التهاب و سایر مشکلات سلامتی مرتبط می دانند.
آنها هم چنین التهابات داخل روده و بافت چربی و ترکیب میکروبیوم یا گونه های باکتری موجود در روده را اندازه گیری و سطح اندوتوکسین ها را در جریان خون موش ها بررسی کردند. درون زهرابه یا اندوتوکسین سمی را گویند که در باکتری وجود دارد و تنها بعد از تجزیه یا مردن یا متلاشی شدن یاخته باکتریایی آزاد می شود.
باکتری های روده این مواد شیمیایی را تولید می کنند که در صورت ورود به خون می توانند در سراسر بدن حرکت کرده و منجر به ایجاد التهاب و مقاومت نسبت به انسولین شوند که از پیش سازهای مبتلا شدن به دیابت هستند.
همان گونه که محققان امیدوار بودند، عصاره چای سبز تاثیراتی مثبت داشت. به خصوص موش هایی که رژیم غذایی سرشار از چربی را به همراه عصاره چای سبز مصرف می کردند، ۲۰ درصد کمتر از موش هایی که رژیم غذایی سرشار از چربی را بدون عصاره چای سبز مصرف کرده بودند، گرفتار اضافه وزن شدند. میزان مقاومت به انسولین هم در این دسته از موش ها پایین تر بود.
این مطالعه شواهدی را عرضه می دهد در خصوص این که چای سبز سبب رشد باکتری های مفید روده شده و منجر به مجموعه ای از مزایایی می شود که خطر مبتلا شدن به چاقی را به صورت قابل توجهی می کاهد.
نتایج مطالعه فوق هم چنین نشان داد موش هایی که رژیم غذایی سرشار از چربی را به همراه عصاره چای سبز مصرف می کردند، التهابات کمتری داشته و سطوح اندوتوکسین در خونشان کاسته می شود. طبق انتظار محققان نشتی روده هم در این دسته از موش ها کمتر برآورد شده بود.
متخصصان در این آزمایش ها نشان دادند آن دسته از موش هایی که مکمل چای سبز مصرف کرده اند از مجموعه میکروبی سالم تری برخوردار می باشند.
نکته جالب توجه این است که مزایای مذکور در آن دسته از موش هایی که یک رژیم غذایی عادی همراه با مصرف مکمل چای سبز داشتند هم مشاهده شد. هر چند میزان آن نسبت به آن دسته از موش هایی که رژیم غذایی سرشار از چربی را به همراه عصاره چای سبز مصرف می کردند، کمتر بود اما با این وجود قابل توجه محسوب می شد.
اما باید توجه داشت طبق این مطالعه میزانی که یک انسان باید برای برخورداری از مزایای چای سبز مصرف کند، معادل روزانه حدود ۱۰ فنجان چای سبز است.
بنا بر گزارش سایت تخصصی مدیکال نیوز تودی، متخصصان تاکید دارند برای اثبات این که این مزایا در انسان ها هم به همین صورت است انجام تحقیقات بیشتری نیاز است.