ارتباط مصرف نوشابه با مرگ زودرس

طب اصیل: نتایج یک بررسی نشان داده است مصرف نوشابه حتی نوشابه های فاقد قند با خطر مرگ زودهنگام مرتبط می باشد.
به گزارش طب اصیل به نقل از ایسنا، افرادی که بطور مداوم نوشابه مصرف می کنند بیشتر در معرض مرگ زودهنگام قرار دارند که این روند در نوشیدنی های حاوی شیرین کننده مصنوعی و قند نیز مشاهده می شود.
درحالیکه کارشناسان اظهار داشتند این مطالعه نمی تواند تایید کننده نقش مصرف نوشابه در افزایش ریسک مرگ باشد، اما یافته های بدست آمده در امتداد اقدامات عمومی برای کاهش مصرف نوشابه است.
دکتر «نیل مورفی» یکی از پژوهشگران این مطالعه از آژانس بین المللی تحقیقات سرطان اظهار داشت: یافته های بدست آمده در مورد نوشابه های حاوی قند تاکیدی بر لزوم کاهش مصرف این نوع نوشیدنی و جایگزین کردن آن با نوشیدنی های سالم تر است.
بگفته وی لازم است تحقیقات بیشتری در مورد مکانیزم تاثیرگذاری شیرین کننده های مصنوعی بر سلامت صورت گیرد.
پژوهشگران اظهار داشتند: در این بررسی اطلاعات ۴۵۰ هزار نفر که ۷۰ درصد آنان زن بودند از ۱۰ کشور اروپایی مورد مطالعه قرار گرفت. میانگین سنی آنان ۵۰ سال بوده که در فاصله سال های ۱۹۹۲ تا ۲۰۰۰ به این تحقیقات ملحق شده و مدت ۱۶ سال تحت کنترل قرار گرفتند. در این بازه زمانی بیشتر از ۴۱ هزار و ۶۰۰ مورد فوتی گزارش شد.
به گزارش روزنامه گاردین، پژوهشگران با در نظر گرفتن جنبه های مختلف سبک زندگی از قبیل ورزش کردن، استعمال سیگار، وزن و نوع نوشیدنی مصرفی و تغذیه در این افراد دریافتند که در مدت زمان انجام این مطالعه ۹.۳ درصد از افرادی که در ماه کمتر از یک لیوان نوشابه مصرف کرده اند فوت کردند درحالیکه این آمار در افرادی که روزانه دو بار یا بیشتر از این نوع نوشیدنی مصرف می کنند ۱۱.۵ درصد است.

منبع: