معاون کل وزارت بهداشت مطرح کرد افزایش سن امید به زندگی در ایرانیان

به گزارش طب اصیل معاون کل وزیر بهداشت، اظهار داشت: ۸.۵ درصد تولید ناخالص ملی به بهداشت و درمان اختصاص می یابد یعنی از هر ۱۲ هزار تومان، حدود هزار تومان در حوزه سلامت صرف می شود که این میزان در دنیا حدودا ۱۰ درصد است.
به گزارش طب اصیل به نقل از ایسنا، دکتر ایرج حریرچی در اولین سمپوزیوم مطالعات میان رشته ای که الان در کتابخانه ملی در حال برگزاری است، اظهار داشت: هم در جهان و هم در ایران پیشرفت های بسیار بزرگی در حوزه سلامت داشته ایم. طی ۵۰ سال اخیر امید به زندگی ۲۵ سال افزایش یافته است. علاوه بر آن کیفیت زندگی هم افزایش یافته و خیلی از بیماری های عفونی و تغذیه ای کنترل شده است.
وی اضافه کرد: زمانی افراد بالای ۶۰، ۷۰ سال کمیاب بودند، اما الان این افراد در جامعه حضور دارند و مشغول کار و فعالیت هستند. برخلاف تصور، نیاز جوامع به خدمات بهداشتی افزایش پیدا کرده است و دلیل آن هم روشن است؛ افزایش امید به زندگی منجر به افزایش افراد کهنسال می شود. برخورد ما با انسان مثل برخورد با ماشین آلات نیست و تا آخرین لحظه باید اهتمام نماییم سلامت انسان را حفظ نماییم.
وی با بیان این که ۶۰ درصد افرادی که بستری می شوند، به پنج الی ۱۰ درصد جامعه که افراد بالای ۶۰ سال هستند تعلق دارند، اظهار داشت: این میزان در جوامع مختلف متفاوت می باشد. برخی بیماری ها همچون سرطان یا آلزایمر ممکنست در دوران کهنسالی بیشتر رخ دهد در نتیجه انتظار مردم هم در حوزه سلامت بالا می رود.
حریرچی در ادامه با بیان این که دوره ای در ایران سوءتغذیه وجود داشت، اضافه کرد: هم اکنون می بینیم ۶۰ درصد مردم چاق هستند یا اضافه وزن دارند و بیشتر از ۸۰ درصد مردم تحرک بدنی مناسبی ندارند که این مساله می تواند نسل فعلی را مستعد بیماری کند.
معاون کل وزارت بهداشت، اضافه کرد: حداکثر ۲۰ درصد مشکلات مربوط به سلامت در حوزه بهداشت و درمان و در ذیل نظر وزارت بهداشت تعریف شده است؛ مثلا حدود ۳۰ درصد به عوامل اجتماعی و اقتصادی موثر بر سلامت بستگی دارد. وزارت بهداشتی ها اگر بخواهند همه مسائل را با دانش خودشان حل کنند اساسا ناتوان می مانند؛ حتما باید از متخصصان سایر رشته ها در حوزه آموزش و پژوهش استفاده کنند.
وی با بیان این که ۸.۵ درصد تولید ناخالص ملی به بهداشت و درمان اختصاص دارد، اظهار داشت: از هر ۱۲ هزار تومان حدود یکهزار تومان در حوزه سلامت صرف می شود. این میزان در دنیا حدود ۱۰درصد است.
حریرچی در خاتمه اضافه کرد: ما برای این که سلامت بیشتری با پول موجود به دست آوریم نیاز به همکاریهای بین رشته ای داریم. البته یکی از خطراتی که وجود دارد حرکت در جهت عکس این است؛ یعنی مسائل مختلف شخصی و اجتماعی را مدیکالیزه کنیم؛ مثلا الان حوزه زیبایی را مدیکالیزه کرده ایم. هم اکنون دیگر بینی سالم پیدا نمی نماییم تا به دانشجویان مان نشان دهیم و بگوییم این بینی ایرانی است. در بعضی از مناطق شهر پیرزنی پیدا نمی نماییم که پوست چین و چروک دار داشته باشد.

منبع: