در بیمارستان شریعتی؛ قمر مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه پزشکی تهران شروع به کار کرد

به گزارش طب اصیل همکاری مرکز تحقیقات جراحی های فک و صورت در بیمارستان شریعتی با مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران شروع شد.
به گزارش طب اصیل به نقل از ایسنا، قرارداد همکاری مرکز تحقیقات جراحی های فک و صورت از جانب دکتر محمد بیات رئیس این مرکز با دکتر اکبر عبدالهی رئیس مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران به امضای طرفین رسید.
دکتر بیات در این نشست با اشاره به فعالیتهای مرکز تحقیقات جراحی های فک و صورت، اظهار داشت: این مرکز از سال ۸۸ آغاز به کار کرد و از سال ۹۵ به صورت مستقل شد. برگزاری چندین کارگاه و سمینار و شرکت در سمپوزیوم بین المللی پزشکی بازساختی ازجمله فعالیتهای علمی این مرکز است. تولید ۵۶ مقاله در سال گذشته، دستیابی به فرمولاسیون ماده تحریک کننده ساخت استخوان و ساخت ربات جراح فک ازجمله مهم ترین فعالیتهای این مرکز است.

رئیس مرکز تحقیقات جراحی های پیشرفته فک و صورت همینطور استقرار شرکت های دانش بنیان را از برنامه های این مرکز دانست و اظهار داشت: استفاده از تکنولوژی های جدید، نرم افزارهای جدید و استفاده از سلول های بنیادی ازجمله فعالیتهای این مرکز است و امروز ما بعنوان قمر مرکز رشد فناوری سلامت در دو قسمت بازسازی کرانیو فشیال و جراحی های ارتوگناتیک فعالیت می نماییم. ما در شرکت دانش بنیان مستقر در این مرکز تحقیقات، بعنوان هسته اصلی فناوری با استفاده از نرم افزار و پرینتر سه بعدی و دستگاه نویگیشن و اطلسی که در همین مرکز تهیه شده است، تابحال ۴۰ مورد طراحی فک برای این بیماران انجام داده ایم و در موردبازسازی های فک هم ۶۰ بیمار مراجعه نموده اند و ۱۰ مورد تابحال جراحی شده اند.

دکتر بیات در توضیح فعالیتهای هسته های فناوری مستقر در این مرکز تحقیقات، اضافه کرد: فعالیت یکی از این هسته ها تولید پروتزهای بایو اکتیو با دانشگاه شریف است. هسته نرم افزاری و هسته تولید قطعات سخت افزاری اسکنی هم از دیگر هسته های فناوری در این مرکز هستند.

رئیس مرکز تحقیقات جراحی های پیشرفته فک و صورت، برنامه ثبت نوزادان با شکاف لب و کام در کشور را ازجمله برنامه های همکاری این مرکز با اداره نوزادان وزارت بهداشت دانست و اظهار داشت: هنوز تمامی خدمات این مرکز تحقیقات به اطلاع عموم نرسیده است و امیدواریم این روش ها برای جراحان مغز و اعصاب، جراحان گوش، حلق و بینی و جراحان پلاستیک قابل استفاده باشد. جهت استفاده از امکانات منطقه ای هم در حال فعالیت هستیم و تابحال دو بیمار خارجی هم از این خدمات بهره برده اند.

با آغاز همکاریهای جدید کار مرکز تحقیقات صرفاً تولید مقاله نیست
می توانیم محصول و ثروت تولید کنیم

دکتر بهرامی، عضو هیات مدیره شرکت دانش بنیان مستقر در مرکز تحقیقات جراحی های پیشرفته فک و صورت هم در توضیح فعالیتهای شرکت های دانش بنیان در تولید ثروت برای کشور اظهار داشت: با همکاری هایی که آغازشده ازاین پس کار مرکز تحقیقات صرفاً تولید مقاله نیست، بلکه می توانیم محصول و ثروت تولید نماییم.

معاون پژوهشی مرکز تحقیقات جراحی پیشرفته فک و صورت اضافه کرد: در چند ماه اخیر ۱۰۴ بیمار در بیمارستان شریعتی با استفاده از تکنولوژی های جدید در این مرکز درمان شده اند.

جراحی موفق در یک بیمار با تخریب صورت یکی از درمان های موفق است
دکتر بهرامی با بیان این که جراحی موفق در یک بیمار با تخریب صورت یکی از درمان های موفق است، در اینباره توضیح داد: در این روش با استفاده از تصویر اسکن شده محل صدمه دیده فک بیمار، یک مدل نرم افزاری تولید و سپس با استفاده از چاپگر سه بعدی پروتز مخصوص بیمار ایجاد می شود.

وی، جراحی موفق در یک بیمار با تخریب صورت را یکی از درمان های موفق دانست و اظهار داشت: در این بیمار به دلیل تخریب شدید استخوان های فک، استفاده از تکنیک میرورینگ (Mirroring) امکان نداشت که ما با استفاده از اطلس تهیه شده در همین مرکز، استخوان های صورت بیمار را طراحی و با پرینتر سه بعدی پروتزهای لازم را تولید کردیم و سپس با استفاده از نویگیشن جراحی بازسازی این بیمار انجام شد.

در این نشست دکتر منظم، رئیس دفتر ارتباط صنعت و دانشگاه هم ضمن قدردانی از دکتر بیات و گروه همکار وی، به پیشرفت های مرکز تحقیقات اشاره و ابراز امیدواری کرد با قرار دادن این تلاش ها در بستر قانونی بتوانیم شرایط را تسهیل نماییم.

وی استقرار مراکز رشد در مرکز تحقیقات را ظرفیت خوبی دانست و اظهار داشت: امیدواریم به تدریج خدمات و محصولات جدید تولید شود.