سازمان غذا و دارو: مراقب میزان متانول در عرقیات گیاهی خانگی باشید
به گزارش طب اصیل، رییس اداره لابراتوار کنترل غذا و دارو سازمان غذا و دارو با اشاره به این که برخی افراد مشتاق تولید گلاب و عرقیات گیاهی در منزل هستند اظهار داشت: در گیاهان ترکیب سمی به نام متانول وجود دارد که بسته به نوع گیاه، شرایط رشد و تنش های وارده، میزان آن متفاوت می باشد بدین سبب مراقب متانول در عرقیات خانگی باشید.
به گزارش طب اصیل به نقل از خبرگزاری ایرنا از سازمان غذا و دارو، رویا امیری بر اهمیت توجه به میزان متانول در عرقیات گیاهی تاکید کرد و نسبت به مصرف عرقیات نامعتبر و فاقد مجوز بهداشتی هشدار داد.
وی اضافه کرد: در گیاهان ترکیب سمی به نام متانول وجود دارد که بسته به نوع گیاه، شرایط رشد و تنش های وارده، میزان آن متفاوت می باشد.
امیری با اشاره به تأثیر پروسه تولید بر میزان متانول موجود در عرقیات اظهار داشت: روش تهیه عرقیات از گیاه بر سطح متانول غائی اثرگذار است، به این علت سفارش می شود از خرید عرقیات فاقد مجوز بهداشتی و نامعتبر خودداری شود.
وی اضافه کرد: برخی افراد مشتاق تولید گلاب و عرقیات گیاهی در منزل هستند که در این صورت رعایت چند نکته ضرورت دارد.
امیری سفارش کرد: قبل از شروع فرایند، گیاهان به دقت پاکسازی شده و در مواردی که امکان دارد از ساقه و شاخه های کمتر استفاده شود، همین طور مدت زمان خیساندن گیاه در آب و زمان جوش و تقطیر باید تا حد امکان کوتاه شود.
وی تاکید کرد: بخار حاصل از جوشاندن گیاهان طی پروسه عرق گیری تا زمان سرد شدن، بهتر است در ظرف درباز ریخته شود؛ برای اینکه باز بودن در ظرف به تبخیر متانول کمک می نماید.
رئیس اداره لابراتوار کنترل غذا و دارو اشاره کرد: برخی گیاهان مانند خارشتر، شنبلیله و کاسنی بطور طبیعی متانول بیشتری دارند، بدین سبب بهتر است عرقیات گیاهی از این دسته گیاهان، در حجم بالا و بطور مداوم مصرف نشود تا از خطرات احتمالی جلوگیری شود.
منبع: tebeasil.ir

