تغذیه سالم، کلید طلایی سلامتی در دوران سالمندی
به گزارش طب اصیل، یک متخصص تغذیه اظهار داشت: سالمندان به سبب کاهش حس گرسنگی و تشنگی، احتیاج به توجه ویژه خانواده ها در مصرف مایعات و وعده های غذایی دارند تا سلامت و کیفیت زندگی آنها حفظ شود.
آزیتا حکمت دوست، متخصص تغذیه و استاد گروه تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر با اشاره به اهمیت تغذیه مناسب در سنین بالا و سالمندی اظهار داشت: در دوران سالمندی، احساس گرسنگی و تشنگی کاسته می شود، ازاین رو خانواده ها باید توجه ویژه ای به دریافت مایعات و وعده های غذایی سالمندان داشته باشند. وی ادامه داد: سالمندان بهتر است از صبح، یک قمقمه حاوی حدود دو لیتر آب کنار خود داشته باشند و در طول روز کم کم مصرف کنند و برای تنوع و کمک به بهبود عملکرد گوارش، میتوان مقدار اندکی تخم شربتی به آب افزود تا از بروز یبوست نیز پیشگیری شود. حکمت دوست در ادامه با تکیه بر اهمیت سادگی در وعده های غذایی سالمندان اظهار داشت: با عنایت به این که خیلی از سالمندان حوصله یا توان پخت وپز طولانی ندارند، سفارش می شود از غذاهای ساده و سبک مانند نان و پنیر، نان و ماست یا سوپ های آماده و غنی شده که ارزش غذایی مناسبی دارند، بهره گیرند. البته بهتر است نوع محصول و میزان مصرف آن با نظر مشاور تغذیه انتخاب گردد.
نوشیدن آب؛ کلید پیش گیری از کم آبی و یبوست
این متخصص تغذیه اضافه کرد: ۷مراقبان سالمندان باید در طول روز به دفعات مختلف، خوردن و نوشیدن را به آنها یادآوری کنند تا از افت انرژی و کم آبی بدن پیشگیری شود و همچنین، سالمندان باید از همه گروههای غذایی شامل لبنیات، غلات کامل، میوه و سبزیجات تازه، منابع پروتئین و چربی های مفید بهره ببرند تا بدنشان عملکرد طبیعی خودرا حفظ کند. او در آخر تاکید کرد: تغذیه صحیح، کلید طلایی برای افزایش کیفیت زندگی و پیش گیری از بیماری ها در دوران سالمندی است. حرف آخر اینکه سالمندان بهتر است از صبح، یک قمقمه حاوی حدود دو لیتر آب کنار خود داشته باشند و در طول روز کم کم مصرف کنند و برای تنوع و کمک به بهبود عملکرد گوارش، می توان مقادیر کمی تخم شربتی به آب افزود تا از بروز یبوست هم پیشگیری شود. حکمت دوست در ادامه با تأکید بر اهمیت سادگی در وعده های غذایی سالمندان گفت: با توجه به اینکه بسیاری از سالمندان حوصله یا توان پخت وپز طولانی ندارند، سفارش می شود از غذاهای ساده و سبک مانند نان و پنیر، نان و ماست یا سوپ های آماده و غنی شده که ارزش غذایی مناسبی دارند، بهره گیرند.

