آیا پیاز سفید و قرمز ارزش غذایی یکسانی دارند؟

طب اصیل: با وجود تفاوت ظاهری در رنگ، ارزش غذایی هر دو نوع پیاز قرمز و سفید بسیار مشابه است.
به گزارش طب اصیل به نقل از ایسنا، کارشناسان تغذیه می گویند هر دو نوع پیاز قرمز و سفید سرشار از ترکیبات مفیدی هستند که بر سلامت قلب، تقویت سیستم ایمنی و حتی جلوگیری از سرطان تاثیرگذارند.
با این وجود پیاز قرمز از نظر دارا بودن آنتی اکسیدان های بیشتری مانند «کورستین» و «آنتوسیانین» برتری دارد، در حالیکه پیاز سفید آسان تر هضم می شود و برای معده های حساس مناسب تر است.
پیاز قرمز (در هر ۱۰۰ گرم، معادل یک پیمانه پیاز ورقه شده) ۴۴ کالری دارد و حاوی یک گرم پروتئین، ۱۰ گرم کربوهیدرات، دو گرم فیبر و فاقد چربی است. همینطور ۱۰۰ گرم پیاز سفید حاوی ۳۶ کالری، یک گرم پروتئین، هشت گرم کربوهیدرات، یک گرم فیبر و مانند پیاز قرمز، فاقد چربی است.

فواید پیاز قرمز

پیاز قرمز سرشار از آنتوسیانین هاست؛ ترکیبات آنتی اکسیدانی که گفته می شود از قلب محافظت می کنند و خطر مبتلا شدن به سرطان را کم می کنند. این ترکیبات که در میوه های قرمز، بنفش و آبی مانند توت ها، انگور و آلبالو هم وجود دارند، می توانند به رویارویی با بیماری های مزمنی مانند پوکی استخوان، سرطان و بیماری قلبی کمک کنند.
پیاز قرمز همینطور منبعی غنی از کورستین (quercetin) است؛ آنتی اکسیدانی که در پژوهش های مختلف نشان داده شده است می تواند التهاب را کم کند، از صدمه سلولی پیشگیری کند، رشد سلول های سرطانی را مهار کند و حتی فشار خون و کلسترول را پایین آورد.
علاوه بر این، پیاز قرمز پتاسیم (مهم برای سلامتی قلب) و فسفر دارد که در تشکیل استخوان و دندان و تولید «آدنوزین تری فسفات» (ATP)، منبع اصلی انرژی بدن (یک مولکول حامل انرژی برای تأمین نیاز انرژی داخل سلولی) نقش دارد.

مضرات احتمالی پیاز قرمز

به گزارش ایندیپندنت، اگر مشکلات گوارشی مانند سندرم روده تحریک پذیر (IBS) دارید، ممکنست پیاز قرمز سبب نفخ یا گاز در معده و روده شما شود چونکه این پیازها فروکتان دارند؛ نوعی کربوهیدرات قابل تخمیر که در روده تخمیر می شود و در افراد حساس ایجاد گاز و ناراحتی می کند اما برای اشخاصی با دستگاه گوارش سالم، مضرات آن بسیار ناچیز است.

فواید پیاز سفید

پیاز سفید سرشار از ویتامین C، فولات و فیبر است. این ترکیب ها به عملکرد بهتر قلب کمک می کنند و خاصیت ضدباکتریایی دارند بنابراین برای تقویت سیستم ایمنی هم مفیدند.
آنتی اکسیدان هایی مانند کورستین و آنتوسیانین ها در پیاز سفید هم وجود دارند، البته اندکی کمتر از پیاز قرمز. پیاز سفید فسفر (برای سلامت استخوان ها) و زینک یا همان روی (برای تقویت سیستم ایمنی) هم دارد.

معایب احتمالی پیاز سفید

در صورت نداشتن آلرژی یا حساسیت به پیاز سفید، حدودا بی ضرر است و حتی برای اشخاصی که مشکلات گوارشی دارند، هضم آن آسان تر از پیاز قرمز است.
بگفته کارشناسان، هر دو نوع پیاز برای رژیم های کاهش وزن مفیدند. پیاز قرمز خام، ترشی شده یا برشته، بدون افزودن چربی یا قند، طعمی غنی به غذا می دهد. با این وجود، پیاز سفید هنگام پخت، پایه ای خوش عطر برای خیلی از غذاهای خانگی سالم می باشد.

بالاخره کدام پیاز بهتر است؟

پاسخ کوتاه این است که هر دو! هضم پیاز سفید آسان تر است، اما پیاز قرمز آنتی اکسیدان های بیشتری دارد. از آنجائیکه این دو نوع پیاز در آشپزی کاربردهای متفاوتی دارند، بهترین کار این است که هر دو رنگ را در رژیم غذایی هفتگی تان بگنجانید؛ کاری ساده که بدن شما قدردان آن خواهد بود.
بطور خلاصه، پیاز قرمز (در هر ۱۰۰ گرم، معادل یک پیمانه پیاز ورقه شده) ۴۴ کالری دارد و حاوی یک گرم پروتئین، ۱۰ گرم کربوهیدرات، دو گرم فیبر و فاقد چربی است. علاوه بر این، پیاز قرمز پتاسیم (مهم برای سلامتی قلب) و فسفر دارد که در تشکیل استخوان و دندان و تولید آدنوزین تری فسفات (ATP)، منبع اصلی انرژی بدن (یک مولکول حامل انرژی برای تامین نیاز انرژی داخل سلولی) نقش دارد.

منبع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *