معاون وزیر بهداشت خبرداد سونامی سالمندی در انتظار ایران

اردبیل معاون پرستاری وزیر بهداشت با اشاره به اینکه سونامی سالمندی در انتظار کشور است، اظهار داشت: افزایش نرخ سالمندی کشور از ۹درصد در سی سال آینده به ۲۵ درصد خواهد رسید.
مریم حضرتی ۲۵ شهریور در کنگره ملی سیمای سلامت خانواده در اردبیل اظهار نمود: زنان بعنوان نیمی از جمعیت کشور می توانند نقش مهمی در جامعه ایفا کنند بطوریکه با تامین ۶ نیاز خانواده سالم که عبارتند از صمیمیت و همدلی، استقلال اعضای خانواده، رضایتمندی، تامین نیاز اعضا، انسجام و حاکمیت ارزش های اخلاقی نقشی اساسی را در تحکیم خانواده سالم ایفا کنند.
وی با اعلان اینکه برای نخستین بار در جهان در ۳۰ سال آینده تعداد سالمندان از تعداد کودکان و خردسالان بیشتر خواهد بود، اضافه کرد: هم اکنون در ایران ۹ درصد جمعیت را سالمندان می سازند اما در ۳۰ سال آینده این میزان به ۲۵ درصد می رسد و شاهد سونامی سالمندی در کشور خواهیم بود.
معاون پرستاری وزیر بهداشت با اشاره به اینکه رشد سالمندی در ایران بسیار بالا است، اشاره کرد: ما بایستی روی سالمندی برنامه ریزی داشته باشیم با وجود اینکه امید به زندگی در میان زنان بالاتر از مردان است، ولی نسبت به مردان از کیفیت زندگی کمتری برخوردار می باشند و در طولانی مدت شاهد سالخوردگی زنانگی در کشور خواهیم بود.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به برنامه های وزارت بهداشت برای سلامت خانواده ها، افزود: اقدامات برای باروری سالم، سلامت مادران، نوزادان، کودکان، نوجوانان، جوانان، میان سالان و سالمندان و نیز بهبود تغذیه آنها در نظر گرفته شده است که تاکید اساسی بر برنامه های سلامت میان سالان و سالمندان خواهد بود.
به گفته حضرتی همین طور برای پشتیبانی از سلامت زنان، خانواده و نیز پرستاران هدفگذاری هایی در معاونت پرستاری وزارت ترسیم شده است بطوریکه می توان به ارتقای سطح دانش و مهارت پرستاران، تربیت پرستاران ویژه و تخصصی، آموزش به بیمار و خانواده که از ارکان مهم پرستاری است، کمک می نماید.
همچنین برای تدوین بخشنامه مراقبت های طولانی مدت با تعرفه های مشخص، تدوین استانداردهای مراقبت در منزل و… تلاش می نماییم تا این طرح ها نیز برای پشتیبانی از افراد سالخورده تحت پوشش بیمه قرار گیرند.
ایشان سپس با اشاره تغییر شیوه زندگی پس از پساکرونا، اشاره کرد: باتوجه به شرایط اجتماعی ناشی از شیوع ویروس کرونا و ارتقای سطح بهداشت بنظر می رسد در دنیای بعد از کرونا تا حدودی شاهد شیوه صحیح زندگی کردن و مراقبت از خود و نحوه ارتباط درست باشیم.