در گفت وگو با ایسنا مطرح شد اقداماتی لاک پشتی برای اوتیسم، قول وزارت بهداشت درباره سندی ملی

به گزارش طب اصیل رئیس بنیاد بیماری های خاص با اشاره به اینکه متاسفانه اقدامات در حوزه اوتیسم بسیار کند و لاک پشتی پیش می رود، اظهار داشت: طبق اعلام مسئولان وزارت بهداشت سند ملی اوتیسم طی امسال یا اوایل سال آینده نهایی و ابلاغ می شود.

فاطمه هاشمی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اقدامات انجام شده برای تدوین سند اوتیسم در کشور، اظهار داشت: از چهار سال پیش همایش هایی از طرف بنیاد بیماری های خاص درباره بیماران مبتلا به اختلال اوتیسم انجام شد که هدف مان از برگزاری این همایش ها این بود که مسئولین در رابطه با این حوزه را دعوت نماییم تا در کنار خانواده های بیماران بنشینند و مشکلات شان را مورد بررسی قرار دهیم.

وی با اشاره به اینکه برمبنای آمارها پیش بینی می شود که حدود ۴۰۰ تا ۸۰۰ هزار نفر مبتلا به اختلالات طیف اوتیسم در کشور وجود داشته باشند، اضافه کرد: این درحالیست که در کشور به حدود ۴۰۰۰ نفر از مبتلایان به این اختلال نمایش خدمات می شود که البته همین تعداد هم خدمات ناقصی را دریافت می کنند. این مساله نشان داده است که جمعیت بسیار زیادی از مبتلایان به اوتیسم به حداقل امکاناتی که باید در اختیارشان باشد، دسترسی ندارند.

هاشمی با اشاره به اینکه همه سازمان ها شامل وزارت بهداشت، بهزیستی و… در این حوزه مسئولند، اضافه کرد: وزارت بهداشت مسوول سلامت کشور است و باید در این حوزه باز کمک نماید. هم اکنون تدوین سند ملی اوتیسم سه سال زمان برده است، اگر مقرر است تدوین یک سند سه سال طول بکشد، باید پرسید که اجرایش چند سال زمان می برد؟. متاسفانه اقدامات در حوزه اوتیسم بسیار کند و لاک پشتی پیش می رود.

رییس بنیاد بیماران خاص با تاکید بر اینکه هدف این بنیاد فرهنگسازی درباره بیماران خاص است، اظهار داشت: ما اهتمام می نماییم بوسیله فرهنگسازی، توجه مراکز دولتی، خصوصی و مردم را به مساله بیماران خاصی مانند اوتیسم جلب نماییم.

هاشمی در ادامه صحبت هایش باز اظهار داشت: فکر می کنم با آمدن دکتر نمکی به وزارت بهداشت و با عنایت به اینکه ایشان به بحث های پیرامون بیماران خاص علاقه مندند و این موضوعات را جدی می گیرند، بتوانیم جلساتی داشته باشیم و به تصمیمات مناسبی در این حوزه برسیم. طبق اعلام مسئولان وزارت بهداشت سند ملی اوتیسم طی امسال یا اوایل سال آینده نهایی و ابلاغ و دستورالعمل هایی در این زمینه صادر می شود.

وی افزود: در عین حال با آقای نعمت اللهی-قائم مقام وزیر آموزش و پرورش باز صحبت هایی داشته ایم تا بتوانیم در حوزه آموزش و توانمندسازی بیماران اوتیسم و خانواده هایشان گام برداریم. به این صورت که مبتلایان به اختلال اوتیسم بتوانند در ساعات پس از ظهر از امکانات مدارس دولتی که تعطیل هستند، بهره برده و غیر از کلاس های درس، کارگاه های آموزشی را برای آنها و خانواده هایشان بگذاریم. حتی اگر این اقدام با ۲۰ نفر از مبتلایان هم شروع شود، بسیار مناسب می باشد.