یک فوق تخصص گوارش و کبد تشریح کرد بایدها ونبایدهای غذایی در مبتلایان به بیماری های کبدی

طب اصیل: یک فوق تخصص گوارش و کبد درباره رژیم غذایی مبتلایان به هپاتیت «سی» توضیح داد.

دکتر سیدموید علویان در گفت و گو با ایسنا، درباره رژیم غذایی که مبتلایان به هپاتیت «سی» باید رعایت نمایند، اظهار داشت: در مورد نوع رژیم غذایی و آنچه که بیماران مبتلا به هپاتیت «سی» باید بیشتر و یا کمتر میل کنند، عقاید مختلفی وجود دارد، اما آنچه مهم می باشد تعیین شدت بیماری کبدی است.

وی با بیان مبتلایان به هپاتیت «سی» باید از رژیم های سخت دوری کنند، اضافه کرد: باید توجه کرد که کبد نقش مهمی در سوخت وساز بدن بازی می کند و در صورت تخریب آن، کالری کافی به بدن نمی رسد. از طرفی با تخریب کبد، دیگر امکان دفع سموم حاصل از سوخت وساز مواد نیز ممکن نخواهد بود.

علویان اشاره کرد: در صورت شدید بودن بیماری کبدی، بیمارارن باید از مصرف زیاد مواد گوشتی خصوصاً گوشت قرمز خودداری کرده و بجای آن از گوشت سفید مانند ماهی، مرغ و پروتئین های گیاهی استفاده کنند.

وی همین طور اظهار داشت: مصرف سبزیجات و میوه های تازه که سرشار از مواد آنتی اکسیدان هستند نیز برای این بیماران بسیار مفید می باشد. همین طور بیماران مبتلا به هپاتیت «سی» باید از مصرف غذاهای دودی که دارای نیترات هستند نیز اجتناب کنند.

منبع: