سوء تغذیه از مهمترین دلیلهای رشد نامناسب جسمی و روانی کودکان

یک متخصص تغذیه و عضو هیات علمی گروه تغذیه بالینی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام نمود: عدم تغذیه مناسب و مصرف بیش از اندازه یا کمتر از نیاز در کودکان سبب اختلال در سلامت کودکان می شود که در ایران شاهد هر دو مورد هستیم.
به گزارش طب اصیل به نقل از ایسنا، احسان حجازی با اعلان اینکه سوء تغذیه یکی از مهمترین دلیلهای رشد نامناسب جسمی و روانی کودکان است، اظهار داشت: از هر پنج کودک در کشورهای در حال توسعه یک نفر گرفتار سوء تغذیه است و تغذیه نامناسب با نیمی از مرگ کودکان در سراسر جهان مرتبط می باشد. سوء تغذیه در کودکان موجب افزایش مرگ و میر و تاثیرات نامطلوب بر توانایی فکری می شود.
وی ادامه داد: در سطح جهانی، سوء تغذیه حاد موجب بیش از ۵۰ درصد مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال می شود که بیان کننده آنست که سالانه ۵.۳ میلیون کودک در اثر سوء تغذیه می میرند.
متخصص تغذیه و عضو هیات علمی گروه تغذیه بالینی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه بعضی از عواملی که در ایجاد سوء تغذیه موثر هستند را شامل دانش تغذیه ای نامناسب مادران، بی سوادی، تغذیه نامناسب کودک، درآمد کم خانوار، کمبود مواد غذایی و اقدامات بهداشتی ضعیف که کودکان را درگیر یک چرخه معیوب عفونت و سوء تغذیه می کند، دانست.
حجازی اشاره کرد: از طرف دیگر مصرف بیش از اندازه نیاز موادغذایی سبب چاقی می شود. چاقی کودکان یک مشکل بهداشت عمومی در سراسر جهان تبدیل گشته است. چاقی از ۲.۴ درصد در سال ۱۹۹۰ به ۷.۶ درصد در سال ۲۰۱۰ در سراسر جهان افزایش یافته است و انتظار می رود در سال ۲۰۲۰ به ۱. ۹ درصد برسد. در ایران، مانند خیلی از کشورهای در حال توسعه، شیوع چاقی در کودکان رو به پیشرفت است.
وی با اعلان اینکه چاقی، خصوصاً چاقی مرکزی، نقش تعیین کننده ای در ایجاد سندرم متابولیک دارد، بیان داشت: علاوه بر این، چاقی در دوران کودکی قدرت چاقی را در بزرگسالی می افزاید و با عوارض قلبی عروقی، دیابت، فشارخون، مرگ و میر و بزرگسالی هم راه است. باتوجه به گستره جغرافیای ایران و تفاوت در رفاه اقتصادی سوء تغذیه و چاقی به صورت همزمان در ایران وجود دارد و در بعضی موارد مصرف بیش از اندازه مواد غذایی پر انرژی که فاقد موادغذایی کافی می باشند مانند تنقلات و نوشیدنی های گاز دار علاوه بر اینکه سبب چاقی می شود سبب کمبود مواد مغذی در کودکان همانند سوء تغذیه می شود.
به گزارش روابط عمومی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، حجازی اظهار داشت: بدین جهت به کارگیری راهکار مناسب جهت تصحیح و بهبود تغذیه در کودکان به پیش گیری از بسیاری بیماریها در آینده کمک خواهدنمود.