وزیر بهداشت: واکسن تولید داخل موثرترین و بی خطرترین واکسن در جهان است

به گزارش طب اصیل اصفهان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: واکسنی که در ایران ساخته شد و می شود، کم عارضه ترین، موثرترین، بی خطرترین واکسنی است که در جهان تولید می شود.

سعید نمکی، امروز(سه شنبه-۲۵ خرداد) در آیین بهره بردای از ۹ طرح بهداشتی در منطقه کاشان، اظهار نمود: کاشان شهر عشق و مهربانی است و همیشه در تاریخ پایگاه نیکوکاران بوده است که نمونه آن مرحوم تفضلی است که در دهه ۶۰ شمسی برای ساخت دانشگاه علوم پزشکی کاشان ۵۰۰ میلیون ریال کمک کرد.

وی اشاره کرد: به لطف خداوند، یک ساله راه ۲۰ ساله رفتیم و نخستین گروه واکسن ایرانی از امروز در کشور توزیع می شود. امروز با افتخار می گویم واکسنی که در ایران ساخته شد و می شود، کم عارضه ترین، موثرترین، بی خطرترین و بی ضررترین واکسنی است که می شود از آن یاد کرد.

به گزارش طب اصیل به نقل از ایسنا، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اشاره کرد: تا اختتام دولت، گروه های لطمه پذیر شامل افراد بیشتر از ۶۰ سال، بیماران خاص و صعب العلاج و گروه های شغلی پرخطر که قول داده بودیم آنان را واکسینه می نماییم تا اختتام تیرماه ۱۵ میلیون جمعیت هدف را واکسینه می نماییم و تا مرداد، بقیه را با مجموعه ای از واکسن داخلی و خارجی واکسن خواهیم زد.

نمکی اضافه کرد: در آینده ای نزدیک، مدیریت جهان به مدیریت ایام کرونا و پساکرونا شناخته و قضاوت خواهد شد و شرایط دوران کرونا ثابت کرد که سرمایه گذاری در سیستم سلامت سرمایه گذاری در جهان است، برای اینکه با وجود تعطیلی همه مراکز هیچ مرکز درمانی تعطیل نشد.

وی اشاره کرد: وقتی گفتند که داروهای “رمدسیویر” و “فاویپیراویر” برای درمان کرونا موثر است و ما را تحریم کردند، متخصصان ایرانی کمتر از دو ماه، با کمک دانش داخلی آن دارو را با یک دهم قیمتی که باید وارد می کردیم، تولید کردند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اشاره کرد: در زمانی که گرفتار تحریم بودیم اجازه ندادیم که ایران و ایرانی احساس حقارت کند. تخت های “آی سی یو” را در کشور آن هم در اوج تحریم، دو برابر کردیم. ۱۴۰۰ طرح بهداشتی به بهره برداری رسید و در بدترین شرایط حداقل ۳۰ درصد ظرفیت “آی سی یو” خالی داشتیم.

نمکی اشاره کرد: مردم ما در اوج تحریم، سرگردان نشدند، یک دقیقه اتاق عمل تعطیل نشد، هیچ بیماری در اتاق عمل برای داروی بیهوشی معطل نماند و توانستیم در ۵۰ روز آنچه را بعنوان مایحتاج پزشک و پرستار بود، در داخل تولید نماییم و ۴۰۰ آزمایشگاه در سراسر کشور افتتاح کردیم.

وی اظهار داشت: هیچ شهروند ایرانی به سبب کووید یا غیرکووید پشت در “آی سی یو”، سرگردان نشد، اما زمانی که ویروس انگلیسی وارد کشورهای جهان شد همان هفته اول بیماران را در زمینهای چمن و خیابان ها رها می کردند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: ۴۶۰ دستگاه اکسیژن ساز را به بیمارستان ها رساندیم. بیمار کووید۱۹ در بیرون آی سی یو ۲۵ لیتر در دقیقه و در آی سی یو تا ۳۵ لیتر در دقیقه، نیاز به اکسیژن دارد، اما بیمارستان ها برای شرایط عادی نیاز به یک تا ۵ لیتر اکسیژن در دقیقه طراحی شده بود.

وی اشاره کرد: یک شب به من خبر دادند که در بیمارستان توحید سنندج اکسیژن کم داریم از شب تا بامداد با راننده کامیونی که تانکر اکسیژن به سنندج می برد، تلفنی صحبت می کردم تا این که ساعت چهار و نیم بامداد اکسیژن رسید و نفس راحتی کشیدم.

نمکی اشاره کرد: یکی از افتخارات جمهوری اسلامی ایران این است که برای درمان هیچ تبعیضی برای اقوام نداشتیم و افتخار بزرگتر این بود که هیچ کس نتوانست بگوید که خدمت رسانی به قوم کرد، لر، بلوچ، ترکمن و یا اهل تسنن و شیعیان در ایران متفاوت بود.

وی اظهار داشت: پیک چهارم با ویروس انگلیسی همراه بود که قدرت سرایت، بیماری زایی و کشندگی بیشتر داشت، اما توانستیم با راه اندازی کلینیک های سرپایی، از بستری شدن ۱۵۰ هزار نفر جلوگیری نماییم و همیشه تخت خالی داشتیم و شرایط مشابه کشورهای اروپایی در جمهوری اسلامی تکرار نشد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اشاره کرد: میزان مرگ و میر در پیک چهارم باید چهار برابر پیک سوم می بود، اما این رقم به نصف رسید و دستاورد بزرگی است که بعنوان یک روش ابتکاری جمهوری اسلامی به دنیا گزارش شد.

نمکی اظهار نمود: در ایران یک نفر نتوانست بگوید که اکسیژن را به سبب کمبود امکانات از یک سالمند برداشتند و به فرد جوان تری وصل کردند و پیرزن ۱۰۳ ساله را در کردستان مداوا و مرخص کردیم و این افتخارات برای جمهوری اسلامی ایران در اوج تحریم ها، کسب و ماندگار شد.

وی با اعلان اینکه اولین واکسن های تولید داخلی از امروز توزیع می شود و هفته آتی نیز دومین گروه واکسن ایرانی مجوز می گیرند، گفت: قدرت کشور ما، همراهی و حمایت مردم است. قدرت مردم، مایه عزت ماست و باید قدردان حمایت مردم باشیم و به آنان خدمت نماییم.

به گزارش طب اصیل به نقل از ایسنا، ۹ طرح بهداشتی، درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در شهرستان های کاشان و آران و بیدگل با اعتبار ۱۳۳۰ میلیاردریال دانشگاه، هیات امنای ارزی و مشارکت خیران امروز به بهره برداری رسید.

این طرح ها شامل آزمایشگاه بیومارکرهای مولکولی در دانشگاه، پایگاه سلامت خیرساز حاج محمد سبکبار، بخش های شیمی درمانی و ICU۴ مرکز آموزشی درمانی شهید بهشتی و بهره برداری از دستگاه های اندوسونوگرافی، آنژیوگرافی، ثبت نوارمغز دیجیتال این مرکز آموزشی درمانی، بیمارستان ثامن الحجج و فاز اول بیمارستان امام حسن (ع) در آران و بیدگل است.

منبع: