کارکنان آزمایشگاه اولین سد در مقابل کرونا درقم

به گزارش طب اصیل معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم اظهار داشت: سد نخست مبارزه با کرونا، کارکنان آزمایشگاه دراین استان هستند که یک قدم جلوتر از کادر درمان ایستاده و تشخیص نمونه های مثبت ویروس را به عهده دارند.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم، سیامک محبی در گفت و گویی گفت: در این روزها بااینکه کمتر کسی از سختی های کار کارکنان آزمایشگاه کرونا در قم باخبر است، اما از آنجائیکه پروسه درمان بیماران به اتکای تشخیص این آزمایشگاه دنبال می شود، کارشناسان آزمایشگاه بی منت و بی ادعا پای کار هستند.
وی با اشاره به این که کارکنان آزمایشگاه از همان روزهای اول به میدان آمدند، اشاره کرد: تشخیص اولیه و اولین مرحله مواجهه با ویروس و خطرهای آن با کارکنان آزمایشگاه است، به ویژه این روزها که در پیک پنجم به سر می بریم و حجم مراجعان برای آزمایش کرونا بسیار زیاد شده، همکاران ما در این گوشه شهر درحال فعالیت هستند.
محبی با اعلان اینکه کارکنان آزمایشگاه مولکولی استان مجبور هستند تا پاسی از شب بمانند و به فعالیت خود ادامه دهند اشاره کرد: به خاطر رعایت موارد ایمنی، ماسک و لباس های سنگین را باید تحمل کنند و امکان تحرک و جابه جایی زیاد در محیط را ندارند، ولی همه این سختی ها و زحمت ها را به جان خریده و در کنار کادر درمان درحال دست و پنجه نرم کردن با این ویروس هستند.
معاون علوم پزشکی قم افزود: بعنوان عضوی از این خانواده قدردان زحمت های این عزیزان هستم که آن طور که باید زحماتشان دیده نشد و کسی نمی داند سد نخست مبارزه با کرونا، کارکنان آزمایشگاه هستند که یک قدم جلوتر از کادر درمان ایستاده و تشخیص نمونه های مثبت ویروس را به عهده دارند.
وضعیت کرونائی قم که از ۲۷ خردادماه بعد از ۴۰ روز از وضعیت نارنجی به زرد بهبود یافته بود برمبنای آخرین رنگ بندی اعلام شده توسط نرم افزار ماسک، از تاریخ نهم تیرماه جاری بار دیگر جزو شهرهای نارنجی و از ۲۳ تیرماه باردیگر در وضعیت قرمز از نظر شیوع ویروس کرونا قرار گرفت.
ویروس کرونا سبب بیماری عفونی «کووید۱۹» می شود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بعنوان ذات الریه نام برده می شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ بصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام نمود.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و همچون راه های انتقال آن عطسه، سرفه، دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان سفارش می کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خودرا با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوه نامه های بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصله گذاری اجتماعی» سفارش شده است.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می توانند با شماره تلفن های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به آدرس webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به آدرس اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان می توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به آدرس اینترنتی https: //salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در ارتباط با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، می توانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبه چی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت نمایند.

منبع: