نوشیدن ۲ لیتر آب در روز برای سلامتی افسانه است

طب اصیل: به گزارش طب اصیل، متخصصان در مطالعه ای تازه دریافته اند که نوشیدن دو لیتر آب در روز برای حفظ سلامتی یک افسانه است و افراد بسته به شغلشان، آب و هوای محل زندگی و جنسیت امکان دارد به نوشیدن تا شش لیتر آب در روز نیاز پیدا کنند.
به گزارش طب اصیل به نقل از ایسنا، در دهه های اخیر، احتیاج به نوشیدن هشت لیوان آب در روز به یک سفارش استاندارد تبدیل گشته است با اینحال شواهد کمی برای تأیید آن وجود دارد.
متخصصان در دانشگاه “ویسکانسین-مدیسن” در ایالات متحده هزاران نفر از ۲۶ کشور را مورد مطالعه قرار دادند تا دریابند که به چه مقدار آب نیاز دارند. آنها دریافتند که میانگین روزانه از یک لیتر در روز تا شش لیتر متغیر است که شامل آب سایر نوشیدنی ها مانند چای و قهوه و همینطور آب موجود در غذا می شود.
یکی از متخصصان دراین زمینه می گوید: علم هیچگاه از مصرف هشت لیوان آب در روز بعنوان یک دستورالعمل مناسب و ثابت حمایت نکرده است و مقدار زیادی از آب مورد نیاز بدن از غذایی که می خورید تأمین می شود. اما این بهترین کاری است که ما تابحال انجام داده ایم تا میزان آب مصرفی مردم در روز – گردش آب به داخل و خارج از بدن – و عوامل اصلی که سبب گردش آب می شوند را اندازه گیری نماییم.
بر خلاف مطالعات قبلی که از افراد خواسته بود مصرف آب را خود گزارش دهند، متخصصان آب را هنگام حرکت در بدن اندازه گیری کردند. شرکت کنندگان در این مطالعه آب «قابل ردیابی» ویژه حاوی ایزوتوپ های هیدروژن و اکسیژن را نوشیدند تا متخصصان بتوانند زمان عبور آنرا تشخیص دهند.
آنها بسته به دما، جنس و سطح فعالیت بدنی تفاوت های زیادی پیدا کردند.
به عنوان مثال، یک مرد ۲۰ ساله که در یک کشور توسعه یافته مانند بریتانیا زندگی می کرد که میانگین دمای هوا در آن ۱۰ درجه سانتیگراد بود و میانگین فعالیت بدنی را داشت، در حدود ۳.۲ لیتر آب در روز نیاز داشت.
متخصصان دریافتند زمانی که مردم مصرف انرژی خویش را در یک روز دو برابر کردند، به یک لیتر آب اضافی نیاز داشتند در صورتیکه افزایش ۵۰ درصدی رطوبت به نوشیدن تنها ۰.۳ لیتر آب اضافی در روز نیاز داشت.
افزایش وزن هم یکی از عوامل اصلی بود. همینطور مشخص شد که ورزشکاران حدود یک لیتر آب بیشتر از غیر ورزشکاران مصرف می کنند.
متخصصان اظهار نمودند آنهایی که در کشورهایی با شاخص توسعه انسانی پایین هستند، بیشتر در مناطقی با دمای متوسط ​​بالاتر زندگی می کنند، به احتمال زیاد کار فیزیکی انجام می دهند و کمتر در داخل ساختمان های تحت کنترل آب و هوا در طول روز حضور دارند. این موارد بعلاوه احتمال کمتری برای دسترسی به یک جرعه آب تمیز در زمان نیازشان، سبب می شود گردش آب آنها بیشتر شود.
به نظر می رسد قانون هشت لیوان آب در روز از دکتر “فردریک جی استار”، متخصص تغذیه آمریکایی سرچشمه می گیرد که در سال ۱۹۷۴ میلادی مصرف شش تا هشت لیوان آب را پیشنهاد کرد. او اظهار داشت که این می تواند شامل قهوه، چای، شیر، نوشابه و… در کنار محتوای آب میوه و سبزیجات باشد.
اکثر متخصصان تغذیه هم اکنون پذیرفته اند که بدن، سطح آب را به خوبی کنترل می کند، بدن آنچه را که نیاز ندارد دفع می کند و در صورت احتیاج به افزایش سطح آب هم تشنگی تحریک می شود.
به گزارش یاهو نیوز، نوشیدن زیاد آب می تواند خطرناک باشد. اگر کلیه ها نتوانند از شر آب اضافی خلاص شوند، محتوای سدیم خون را رقیق می کنند و شرایطی به نام “هیپوناترمی” را ایجاد می کنند که می تواند زندگی افراد را در خطر قرار دهد.
تحقیقات دانشگاه ویسکانسین-مدیسن در مجله Science انتشار یافته است.

منبع: