بررسی بودجه ۱۴۰۲ مخالفت مجلس با حذف معافیت مالیاتی کارانه اعضای هیات علمی و پزشکان متخصص بالینی

طب اصیل: نمایندگان مجلس شورای اسلامی با پیشنهاد حذف معافیت مالیاتی عیدی و کارانه اعضای هیات علمی بالینی تمام وقت جغرافیایی و پزشکان متخصصان بالینی تمام وقت جغرافیایی مخالفت کردند.
به گزارش طب اصیل به نقل از ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت بامداد امروز(سه شنبه) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۲ کل کشور، پیشنهاد علی علیزاده در خصوص حذف قسمتی از بند «و» تبصره ۱۲ لایحه بودجه که به تعیین سقف معافیت مالیاتی و نرخ مالیات بر مجموعه درآمد اشخاص حقیقی مربوط می شد را بررسی نموده و در نهایت با این پیشنهاد مخالفت کردند.
بر طبق این پیشنهاد، استثنا بودن عیدی و کارانه اعضای هیات علمی بالینی تمام وقت جغرافیایی و پزشکان متخصص بالینی تمام وقت جغرافیایی از معافیت مالیات در سال آینده حذف می شد اما نمایندگان با این پیشنهاد مخالفت کردند.
بابک افقهی مشاور رییس سازمان برنامه و بودجه در موافقت با این پیشنهاد بیان کرد: در لایحه دولت معافیت مالیاتی برای این قشر دیده نشده بود اما در کمیسیون تلفیق هم در اینجا معافیت مالیاتی و کارانه لحاظ شده و هم در بند بعدی برای این قشر سقف برداشته شده است. به عبارت دیگر دو امتیاز برای یک قشر خاص پررنگ شده که می تواند موجبات نارضایتی را برای سایر اقشار فراهم آورد. در لایحه دولت مالیات بر کارانه این قشر ۱۰ درصد در نظر گرفته شده بود اما در کمیسیون تلفیق حذف شد. با گرفتن این ۱۰ درصد اتفاق خاصی نمی افتد چونکه رقم کارانه عدد بزرگی است. این مساله می تواند سبب نارضایتی قسمتی از اقشار دیگر در جامعه شود.
سید جلیل میرمحمدی به عنوان نماینده کمیسیون تلفیق در مخالفت با این پیشنهاد بیان کرد: در این مصوبه کمیسیون تنها متخصصان، فوق تخصص ها و اعضای هیات علمی بالینی که نه مطب داشته و نه در بخش خصوصی کار می کنند و با تعرفه یک بیستم بخش خصوصی مردم را درمان می کنند و در مراکز دولتی ارائه خدمات می دهند از پرداخت مالیات معاف شده اند. حالا این قشر یک مالیات ۱۰ درصدی پرداخت می کند پول خودرا نیز ۹ ماه با تاخیر دریافت کرده و همین کارانه نیز بصورت پلکانی به آنها داده می شود.
وی افزود: یک متخصص که در بخش خصوصی کار می کند هیچ کدام از این محدودیت ها را ندارد. این معافیت مالیاتی از کل پزشکان، متخصصان و فوق تخصص ها تنها نزدیک ۲۰ الی ۳۰ درصد را در بر می گیرد. حالا این پزشکان عمل کرده اما یک سال دیگر پول خودرا دریافت می کنند. پزشکان درحال خارج شدن از سیستم هستند. عدالت یعنی حق را در جای خود بنشانیم.

منبع: