بی خوابی احتمال حمله قلبی را بیشتر می کند

طب اصیل: برمبنای یک مطالعه جدید، افراد مبتلا به بی خوابی در مقایسه با افرادی که اختلال خواب ندارند، در یک دوره پیگیری متوسط ۹ ساله، حدود ۷۰ درصد بیشتر در معرض خطر حمله قلبی قرار دارند.
به گزارش طب اصیل به نقل از ایندیپندنت، این تحقیق که مقرر است در مجله کاردیولوژی بالینی (Clinical Cardiology) منتشر شود، همین طور نشان داد که حملات قلبی بیشتر در زنان مبتلا به اختلال خواب شامل مشکل در به خواب رفتن، خواب ماندن یا داشتن خواب باکیفیت رخ می دهد.
بر طبق این مطالعه که در جلسه علمی سالانه کالج قلب و عروق آمریکا ارائه شد، افرادی که پنج ساعت یا کمتر در شب می خوابند، بیشترین خطر حمله قلبی را دارند.
یومنا ای دین، نویسنده این مطالعه از دانشگاه اسکندریه مصر، اظهار داشت: «بی خوابی شایع ترین اختلال خواب است اما از بسیاری جهات فقط یک بیماری نیست، بلکه بیشتر یک انتخاب زندگی است. ما خواب را آن طور که باید در اولویت قرار نمی دهیم.»
او اضافه کرد: «مطالعه ما نشان داد که افراد مبتلا به بی خوابی بدون در نظر گرفتن سن، بیشتر احتمال دارد گرفتار حمله قلبی شوند و حملات قلبی بیشتر در زنان مبتلا به بی خوابی رخ می دهد.»
پژوهشگران هشدار می دهند که اختلال خواب درحال افزایش است و حدود ۱۰ تا ۳۰ درصد از بزرگسالان آمریکایی را تحت تاثیر قرار می دهد و اضافه می کنند که احتمال حمله قلبی در افراد مبتلا به دیابت و بی خوابی دو برابر بیشتر است.
در این مطالعه، دانشمندان یک بررسی سازمان یافته از پژوهش های منتشرشده انجام دادند و یک هزار و ۲۲۶ مطالعه را به نتیجه رساندند که شامل داده های یک میلیون و ۱۸۴ هزار و ۲۵۶ بزرگسال می شد که ۴۳ درصد از آنان زن بودند.
بگفته پژوهشگران، حملات قلبی در حدود دو هزار و ۴۰۰ فرد مبتلا به بی خوابی و در ۱۲ هزار و ۳۹۸ نفر از افرادی که گرفتار بی خوابی نیستند، مشاهده شد.
دانشمندان دریافتند که بعد از کنترل عوامل دیگر مانند سن، جنسیت، ابتلای هم زمان به چند بیماری و سیگار کشیدن، بین بی خوابی و حمله قلبی ارتباط آماری مدلول داری وجود دارد.
آنها می گویند ارتباط بین بی خوابی و حمله قلبی در تمام زیر گروههای بیماران همچون سنین جوان تر و بزرگ تر، در طول مدت پیگیری قابل توجه باقی مانده است.
این مطالعه تایید نمود افراد مبتلا به بی خوابی، فشار خون بالا، کلسترول یا دیابت هم دارند و حتی بیش از افرادی که این عارضه را نداشتند، در معرض خطر حمله قلبی قرار دارند.
مشکل در به خواب رفتن یا در خواب ماندن نیز در مقایسه با افراد بدون این علایم با ۱۳ درصد افزایش احتمال حمله قلبی مرتبط بود.
این یافته ها اهمیت اولویت بندی خواب را برجسته می کند؛ به شکلی که افراد باید در شبانه روز هفت تا هشت ساعت خواب با کیفیت داشته باشند.
در صورتیکه این مطالعه دارای محدودیت هایی همچون این مورد است که بیشتر شرکت کنندگان خودشان رفتارهای خواب خودرا در پرسشنامه ها گزارش می کردند، با اینحال گزارش های پزشکی حملات قلبی را که آنها گزارش کردند، تایید نمود.
دین اضافه کرد: «بهداشت خواب خوب را تمرین کنید. اتاق باید تاریک، ساکت و متمایل به سرد باشد و وسایل ارتباطی را کنار بگذارید. کاری را انجام دهید که آرام بخش باشد تا شما را بخواباند و اگر همه این موارد را امتحان کرده اید و هنوز نمی توانید بخوابید یا کمتر از پنج ساعت می خوابید، با پزشک خود حرف بزنید.»

منبع: