تأثیر کنترل عوامل خطرزای بیماری قلبی در عملکرد فیزیکی سالمندان

طب اصیل: به گزارش طب اصیل، خراسان رضوی نتایج تحقیقات جدید نشان داده است که مدیریت عوامل خطر بیماری قلبی عروقی امکان دارد به حفظ عملکرد فیزیکی در افراد مسن کمک نماید.
به نقل از سایتک دیلی، محققان این تحقیق با استفاده از طرح مطالعه طولی دریافتند که پیشگیری های عروقی با قدرت گرفتن و تغییر در سرعت راه رفتن که هر دو شاخص عملکرد فیزیکی محسوب می شوند، مرتبط هستند و نشان داده است هدف قرار دادن سلامت عروق امکان دارد کاهش عملکرد فیزیکی، تحرک و ناتوانی در رابطه با سن را کم کند.
این تحقیق رابطه سفتی آئورت، عملکرد عروقی را با کاهش فیزیکی در رابطه با سن بررسی نموده است.
دکتر شیوانی صحنی، محقق اصلی این تحقیق اظهار داشت: حدود ۱۰ درصد از افراد مسن دارای ضعف عضلانی و کاهش عملکرد فیزیکی هستند که منجر به نتایج نامطلوب سلامتی و ناتوانی جسمی می شود. از آنجاییکه از دست دادن عملکرد فیزیکی در کاهش تحرک، ناتوانی، بستری شدن و مرگ ومیر دخیل است، کنترل عوامل خطر بیماری قلبی عروقی می تواند به حفظ عملکرد فیزیکی با افزایش سن کمک نماید.
یافته های این تحقیق از آن حکایت می کند که اندازه های عروقی با قدرت گرفتن در تحلیل های مقطعی و تغییر در سرعت راه رفتن (معیار عملکرد فیزیکی) در آنالیزهای طولی مرتبط می باشد.
این تحقیق یکی از نخستین مطالعات مبتنی بر جامعه است که به صورت جامع رابطه سفتی آئورت و عملکرد عروقی را با کاهش عملکرد فیزیکی در رابطه با سن بررسی می کند. دکتر صحنی که دانشیار پزشکی در دانشکده پزشکی هاروارد و دانشیار در موسسه تحقیقات پیری مارکوس است، بیان نمود: سفتی بیشتر آئورت با از دست دادن عملکرد فیزیکی طی ۱۱ سال مرتبط بود. وی برنامه تغذیه را در موسسه مارکوس هدایت می کند.
جریان خون با افزایش سن کاسته می شود که بخشی از آن به علت سفت شدن شریان است. دکتر صحنی توضیح می دهد که اختلال عملکرد در پویایی رگ های خونی امکان دارد در صدمه شناسی اندام ها و کاهش توده عضلانی مشارکت داشته باشد. با این وجود، مطالعات کمی به صورت خاص نقش عملکرد عروقی و تغییرات در معیارهای عملکردی عضلانی مانند تحرک و قدرت عضلانی را ارزیابی کرده اند.
تحقیق حاضر از داده های گروه بزرگی از مردان و زنان به نسبت سالم بهره برد و تحقیقات قبلی را با استفاده از یک طرح مطالعه طولی گسترش داد.
بیشتر تحقیقات قبلی از طرح های مطالعات مقطعی با حجم نمونه متوسط بهره برده اند. محققان اعتقاد دارند که مطالعات آینده باید ارزیابی کنند که آیا مداخلاتی که سلامت عروق را هدف قرار می دهند، امکان دارد زوال عملکرد فیزیکی در رابطه با سن را کاهش دهند یا خیر. این مورد مهم می باشد چونکه یک سوم از افراد مسن محدودیت های فیزیکی را تجربه می کنند که در کاهش تحرک، ناتوانی، نگهداری در موسسه و مرگ ومیر دخیل است. ازاین رو، احتیاج به توسعه مداخلات جدیدی است که جلوگیری از محدودیت های فیزیکی در افراد مسن را هدف قرار دهد.
یافته های این تحقیق در مجله Gerontology انتشار یافته است.

منبع: