نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران: ایران در تولید تجهیزات حفاظت فردی به خودکفایی رسیده است

به گزارش طب اصیل همدان نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران اعلام نمود: ایران تجربیات خوبی در مقابله با کرونا دارد و توانسته در تولید تجهیزات حفاظت فردی به خودکفایی برسد.
پروفسور کریستوفر هاملمن دوشنبه ۱۳ مردادماه در کمیته اطلاع رسانی ستاد مقابله با کروناویروس استان همدان، بیان کرد: دفتر ما در تهران است و ما گاها برای بازرسی از سیستم بهداشت و درمان به شهرستان ها می رویم. همانطور که اطلاع دارید انسان های زیادی به سبب کروناویروس از بین رفتند و کوشش های زیادی از طرف سازمان بهداشت جهانی صورت گرفته اما باید بدانیم ما وسط این بیماری هستیم و باید فازهای متفاوتی را بررسی نماییم.
وی با اعلان اینکه همانطور که اطلاع دارید ایران همراه با چند کشور دیگر پس از چین زودترین موارد اپیدمی مبتلاشدن به کروناویروس را داشتند، اضافه کرد: ابعاد کنترلی این بیماری به صورت بین المللی از جانب سازمان جهانی بهداشت تدوین و عملیاتی شده است.
هاملمن در ارتباط با اقدامات ایران در مواجهه با کروناویروس بیان کرد: ظرفیت سازی برای آزمایشگاه ها، مراقبت های بهداشتی، بیماریابی فعال و هدایت آنها به سمت بیمارستان ها و معرفی اصول فاصله گذاری اجتماعی در مشاغل از تجربیات خوب ایران است.
وی افزود: ایران در دهه های اخیر توانمندی زیادی در زمینه پزشکی، دارو و تجهیزات پزشکی داشته و این یکی از توانایی های سیستم بهداشتی است که به کنترل این بیماری نیز کمک می نماید.
هاملمن اشاره کرد: در ابتدا ایران برای تامین تجهیزات حفاظت فردی کمک هایی دریافت کرد اما بعد از آن با تولید داخلی خود توانست این مشکل را حل کند.
وی در ارتباط با مشکلات این بیماری توضیح داد: مشکلاتی وجود دارد که فقط ویژه ایران نیست به طوریکه شش ماه کار طاقت فرسا سبب شده کادر بهداشتی خسته شوند و برای حل این مشکل علاوه بر خدمات روانی که در ایران ارائه می شود، باید بیمارستان های دیگری نیز برای ارائه خدمات کووید ۱۹ درنظر گرفته شود و یا کادرهای درمانی را جابه جا یا جایگزین کرد. ما نزدیک به فصل سرما و شیوع آنفلوآنزا هستیم و هر چه بیمارستان های بیشتری داشته باشیم به نفع ما است.
وی افزود: کارکنان بهداشتی که خدمات کووید ۱۹ ارائه می دهند اقوام از این افراد می ترسند اما آنها از تمام تجهیزات حفاظت فردی استفاده می نمایند و وظیفه ما این است که با حمایت، عشق، محبت و رابطه دوستانه این دفعه روانی را کم نماییم.
وی ادامه داد: وقتی می گوییم و می نویسیم کارکنان بهداشتی قهرمانان این مبارزه هستند باید به این جمله باور داشته باشیم و با آغوش باز آنها را بپذیریم.
هاملمن با اعلان اینکه باید بدانیم هنوز شرایط عادی نشده و باید شرایط احتیاط و قرنطینه رعایت شود، توضیح داد: از کوشش های سازمان بهداشت جهانی و همین طور وزارت بهداشت در کنترل این اپیدمی تشکر می کنم.
وی اظهار داشت: همانطور که رئیس جمهور ایران نیز گفتند نباید فقط ترس و وحشت داشته باشیم یا اینکه شرایط را نرمال تصور نماییم بلکه باید شرایط فعلی را در نظر داشته باشیم تا بتوانیم از آن عبور نماییم نباید ترس بی جا در جامعه ایجاد و در مقابل باید از افراد مبتلا حمایت کرد.
هاملمن در ارتباط با ساخت واکسن کروناویروس بیان کرد: کشورها فراخوانده شدند تا عضو گروهی شوند که برای ساخت واکسن تلاش می کنند. آنها به کمک هم سرمایه گذاری و تلاش می کنند تا تحقیقات مربوط به ساخت واکسن صورت گیرد.
وی افزود: بعد از ساخت واکسن، با اولویت کشورهای عضو این واکسن به صورت عادلانه میان کشورهای عضو سازمان ملل، طی فازهای متفاوت با اولویت کارکنان بهداشتی و افراد در معرض خطر توزیع می شود. جمهوری اسلامی ایران نیز جزء کشورهایی است که برای عضویت در این گروه اظهار تمایل کرده است.
هاملمن در مورد مسئله شفافیت آمارهای اعلام شده از بیماران مبتلا به کروناویروس توضیح داد: در مورد مسئله شفافیت آراء یک نکته وجود دارد و آن این است که آمار اعلام شده آمارهایی است که تایید آزمایشگاهی دارند و این خیلی با مسئله ظرفیت آزمایشگاه ها ارتباط دارد و محدود به تشخیص آزمایشگاهی است اما بتازگی تست های دیگری انجام می شود که تشخیص می دهد آیا فرد قبلا به این بیماری مبتلا شده یا خیر؟ و این تست آزمایش آنتی بادی است.
وی افزود: نتایج این آزمایشات نشان داده تعداد افرادی که آنتی بادی دارند بیش از افرادی است که به صورت رسمی به کرونا مبتلا شده اند اما این به معنای این نیست که آمار رسمی غلط است بلکه روش ها متفاوت می باشد.
هاملمن با بیان این نکته که آمارها نشان میدهد همدان دو پیک را پشت سر گذاشته، توضیح داد: در ارتباط با همدان آماری که وجود دارد نشان میدهد همدان دو پیک را پشت سر گذاشته، موقعیت ها و ظرفیت بیمارستان ها خوب بوده و ۷۰۰ تخت نیز برای بیماران مبتلا به کرونا آماده بوده است.
وی افزود: ارائه خدمات خوبی در همدان صورت گرفته و طبق آمارها این بیماری به وضعیت به ثبات رسیده همین طور همدان در مسئله تولید وسائل حفاظت شخصی و تحقیقات آکادمیک نتایج خوبی داشته است.
هاملمن در آخر بیان کرد: شهرهای زیادی هنوز در وضعیت قرمز هستند ونکته مهم این است که بدانیم در سطح جهانی چند کشور موج دوم را تجربه کردند؟ این موج دوم چه اندازه شدید بوده؟ چه محدودیت هایی باید اعمال شود؟
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینای همدان نیز در این نشست بیان کرد: علایم جدید دیگری در مبتلایان به کووید ۱۹ مشاهده شده به طوریکه تابحال سه علت شایع برای کروناویروس وجود داشت؛ تب، تنگی نفس و سرفه بدون خلت اما هم اکنون بدن درد، کوفتگی، اسهال، استفراغ و در سنین پایین تر و سوزش ادرار نیز در بین بیماران وجود دارد.
دکتر رشید حیدری مقدم افزود: در پروتکل جدید شک بالینی مبتلاشدن به کروناویروس، کرونا تلقی می شود و تمام تدابیری که برای بیماران مبتلا مانند قرنطینه اندیشیده شده برای این افراد نیز در نظر گرفته می شود.
وی در ارتباط با راه اندازی معاینات پزشکی آنلاین در استان توضیح داد: در کل کشور پزشکی آنلاین شروع شده و در استان نیز خدا را شکر زیرساخت آن مهیا شده است.
حیدری مقدم در ارتباط با هزینه های درمانی مبتلایان به کروناویروس بیان کرد: اگر بیمار خدمات یکسانی را در بیمارستان های دولتی دریافت کند هزینه آن در کل کشور یکسان است اما اگر کسی به مراقبت ها و داروهای خاصی احتیاج دارد هزینه آن متفاوت می شود.
وی افزود: افرادی که تمکن مالی برای پرداخت هزینه ها ندارند می توانند برای کاهش هزینه ها به بخش مددکاری بیمارستان ها مراجعه کنند.
حیدری مقدم در ارتباط با آخرین آمار مبتلایان به کووید ۱۹ توضیح داد: از شروع شیوع ویروس کرونا تا الان ۳۱۳۱ نفر در استان به این ویروس مبتلا شده اند که از این تعداد ۳۸۸ نفر فوت کرده اند.
وی افزود: اواخر خرداد از پیک اول عبور کردیم و پس از آن پیکی نداشتیم تا ۱۵ تیر که تعداد موارد سه برابر شد اما خوشبختانه از شروع مرداد سیر مبتلاشدن به این ویروس نزولی بوده است.
وی ادامه داد: هم اکنون ۴۷۴ مورد مشکوک به کروناویروس در بیمارستان های استان بستری هستند که از این تعداد برای ۲۷ نفر لوله گذاری انجام شده و ۲۰ نفر نیز در بخش مراقبت های ویژه حضور دارند و شرایط بالینی بقیه افراد مساعد است.
حیدری مقدم اشاره کرد: فاصله گذاری اجتماعی، عدم شرکت در تجمعات و استفاده از ماسک مسائلی است که مردم باید آنرا همیشه رعایت نمایند. طبق مشاهدات ما فقط ۲۰ درصد آلودگی در بین مشاغل و ۸۰ درصد آن ناشی از ارتباطات درون خانواده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان نیز در این نشست بیان کرد: در استان شاهد وحدت و انسجام خوبی در مقابله با کرونا هستیم.
ظاهر پورمجاهد توضیح داد: کارهای ستاد استانی مقابله با کرونا با همکاری دستگاه های قضایی و اجرایی اثرگذار بوده و امیدواریم به کمک مردم این بلا را پشت سر بگذاریم.
پورمجاهد افزود: ما در رعایت پروتکل های بهداشتی از میانگین کشوری بالاتر هستیم و جزء استان های نمونه در زمینه مقابله با کرونا معرفی شدیم.
وی ادامه داد: ما نه فقط در زمینه تولید تجهیزات حفاظت فردی خودکفا هستیم بلکه به استان های دیگر نیز کمک می نماییم.

منبع: