فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران مطرح کرد؛ ردیابی فعال بیماران کرونائی در تعطیلات دو هفته ای پایتخت

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، اظهار داشت: تعطیلی دو هفته ای تهران فرصتی طلایی برای ردیابی فعال مبتلایان به کرونا است تا با قرنطینه و ایزولاسیون آنان شیوع بیماری را کاهش دهیم.
به گزارش طب اصیل به نقل از مهر، شورای فرماندهی ستادعملیات مدیریت بیماری کرونای پایتخت با محوریت برنامه ریزی برای اجرای طرح محله محور سردار سلیمانی عصر روز گذشته (سه شنبه) در تالار شهیدبهشتی تشکیل جلسه داد. در ابتدای نشست علیرضا زالی طرح سردار سلیمانی را یکی از گسترده ترین طرح های اجتماعی کشور ذکر کرد که چند وجهی و پیچیده است و با همگرایی و مشارکت نهادهای مختلف (دانشگاه ها، شهرداری، بسیج، سپاه وسایر نهادها) اجرا می شود.

فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران تصریح کرد: هرچه همگرایی دوستان در محیط بیشتر باشد موفقیت بیشتری حاصل می شود و امیدواریم همانطور که شهید سلیمانی همیشه در اوج تهدیدها فرصت آفرینی می کردند این طرح نیز نتایج مثبت و مؤثری در مهار و کنترل کووید ۱۹ داشته باشد.

زالی ضمن اشاره به مشارکت ۴۰۰ تیم عملیاتی متشکل از پزشک و مراقبان سلامت در اجرای فاز اول طرح اظهار داشت: تشکیل فایل مختصات تفصیلی از اخرین وضعیت مبتلایان هر محله محور اصلی این طرح است که طبق آن یک غربالگری عملیاتی محیطی در هر محله شکل می گیرد و در برنامه ریزی ها و تصمیم گیری ها بسیار اهمیت دارد.

وی ردیابی فعال مبتلایان را یکی از مؤلفه های این طرح برشمرد که با رصد تماسهای نزدیک مبتلایان منجر به شناسایی افراد کرونا مثبت می شود و با تکیه بر اهمیت قرنطینه و جداسازی بیماران شناسایی شده خاطرنشان کرد که در محلات در جهت نظارت بر قرنطینه سازی وایجاد تسهیلات اقامتی و سرکشی به مبتلایان برای عدم شکسته شدن قرنطینه خانگی مکانیسمی طراحی شده است.

فرمانده ستاد مقابله با کرونای پایتخت ضمن اشاره به مشارکت تمام نهادهای کشوری برای اجرای این طرح ملی خواهان شناسایی تمامی اماکنی شد که در محلات مختلف بطور بالقوه امکان تبدیل به بخش های مراقبتی برای قرنطینه سازی را دارند.

وی اضافه کرد: در این واحدهای مراقبتی موقت افراد دارای تست مثبت کرونا که بدون علامت هستند و امکانات لازم برای ایزولاسیون و قرنطینه سازی خانگی را ندارند بستری می شوند که موجب کاهش شیوع بیماری و در نتیجه کاهش بار مراجعان بیمارستانی می شود.

زالی شناسایی بیماران کرونائی دارای مشکلات معیشتی و گروههای پرخطر (افراد ناتوان، مبتلایان به بیماری های زمینه ای، سالمندان، خسارت دیدگان از کرونا) در هر محله را به منظور ارائه کمک های مومنانه و حمایت های هوشمندانه الزامی دانست و این اقدام را در پیشگیری از خروج گروه های پرخطر و لطمه پذیر از منزل برای انجام کارهای روزمره و در نتیجه کاهش ابتلاء و مرگ و میر مؤثر برشمرد.

وی ضمن اشاره به ردیابی فعال و اعمال اقدامات نظارتی با استفاده از فناوری های نوین؛ تعطیلی دو هفته ای تهران را بهترین زمان برای انجام ردیابی برشمرد برای اینکه فعالیتهای شهری در حداقل است و فرصتی طلایی برای اجرای مؤثر و کارامد طرح محله محور سردار سلیمانی است.

زالی به اطلاع رسانی طرح سردار سلیمانی بوسیله رسانه های عمومی و تولید محتواهای آموزشی برای قرنطینه خانگی اشاره نمود و خاطرنشان کرد این طرح ملی همزمان در کل کشور انجام می شود و بر طبق بررسی های اپیدمیولوژیک در بهترین شرایط و در صورت اجرای موفق این طرح آثار آن بعد از چهل روز نمایان می شود.