مدیرگروه آموزش مرکز بهداشت قم: مراکز واکسیناسیون کرونای قم در ایام تعطیل فعال است

به گزارش طب اصیل ایرنا- مدیرگروه آموزش و ارتقای سلامت مرکز بهداشت قم اظهار داشت: مراکز واکسیناسیون کرونای این استان در ایام تعطیل از ساعت ۰۸: ۳۰ تا ۲۰ برای تزریق واکسن فعال است.

محمدتقی سلطانی روز سه شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا، اضافه کرد: مرکز شماره یک واقع در میدان روح الله جنب دانشکده بهداشت، مرکز شماره چهار در محل نمایشگاه های دایمی واقع در خیابان خاکفرج، مرکز شماره پنج واقع در مصلای قدس و مرکز خودرویی هم در پارکینگ مصلا واقع در رودخانه (از ساعت ۱۸ تا ۲۱) فعال است.

وی تصریح کرد: از همه همشهریان تقاضا دارم پیش از رفتن به پایگاه های واکسیناسیون نسبت به دریافت نوبت از سامانه واکسیناسیون کرونا به نشانی salamat.gov.ir اقدام نمایند تا ازدحام جمعیت رخ ندهد و سلامتی افراد به خطر نیفتد.

وی با بیان اینکه کاهش میزان بستری، شدت بیماری و مرگ ومیر هدف واکسیناسیون کروناست، اظهار داشت: افرادی که واکسن دریافت می کنند همچنان در معرض مبتلا شدن به بیماری کرونا هستند و باید دستورالعمل های بهداشتی را رعایت نمایند.

کارشناس مرکز بهداشت قم با بیان اینکه هم اکنون گروه های سنی بالای ۶۰ سال می توانند برای واکسیناسیون رجوع کنند، افزود: تا روز گذشته ۶۶ هزار و ۱۱۵ نفر دوز اول و ۲۶ هزار و ۲۵۸ نفر دوز دوم واکسن را دریافت کرده اند که در مجموع ۹۲ هزار و ۳۷۱ دوز واکسن کرونا در استان قم تزریق شده است.

وی افزود: از این تعداد ۱۵ هزار و ۱۸۸ دوز در ارتباط با واکسن ایرانی برکت می باشد که نشان دهنده استقبال بالای شهروندان از واکسن ایرانی است و امیدواریم روند رفتن به پایگاه های تزریق واکسن همچنان ادامه داشته باشد.

به گفته وی، هم اکنون واکسن سینوفارم و برکت در پایگاه های تزریق واکسن استان موجود است.

سلطانی با بیان اینکه فاصله تزریق دوز اول و دوم واکسن آسترازنکا سه ماه است، بیان نمود: از روز گذشته نوبت دوم تزریق واکسن های آسترازنکا هم شروع شده است که با تکمیل دوز دوم این واکسن، انتظار می رود در هفته آینده اختلاف بین تعداد شهروندانی که دوز اول و دوم واکسن کرونا را در استان دریافت کرده اند به حداقل برسد.

وی ضمن اشاره به اینکه هم اکنون هیچ کمبودی در تعداد واکسن وجود ندارد، تصریح کرد: شهروندان بر مبنای تاریخی که در کارت واکسن درج شده برای تزریق دوز دوم به پایگاه های واکسیناسیون رجوع کنند.

وی تصریح کرد: دوز دوم واکسن های سینوفارم، برکت، اسپوتنیک و بهارات بعد از ۲۸ روز تزریق می شود.

سلطانی تصریح کرد: روند واکسیناسیون تا زمانی که پوشش واکسیناسیون به بیشتر از ۷۰ درصد در جامعه برسد، ادامه دارد تا زنجیره ویروس قطع و بیماری مهار شود.

وی اظهار داشت: بعد از پوشش مناسب واکسیناسیون گروه سنی ۶۰ سال به بالا(مراجعه حداقل ۵۰ درصد این گروه های سنی)، واکسیناسیون افراد دارای بیماری زمینه ای در گروه سنی ۱۸ تا ۶۰ سال صورت خواهد گرفت.

وی اضافه کرد: اگر در مناطق روستایی افرادی ۶۰ سال به بالا هنوز واکسیناسیون نشده اند و تمایل دارند واکسن دریافت نمایند، باید به مراکز شهر قم رجوع کنند.

به گفته کارشناس مرکز بهداشت قم، ۹۰ درصد عوارض واکسیناسیون خفیف تا متوسط و شامل تب، درد محل واکسن و علایم شبیه به سرماخوردگی بوده است و درصد کمی از افراد عارضه شدید داشتند که با رفتن به مراکز درمانی، درمان می شوند.

وضعیت کرونایی استان قم که از ۲۷ خردادماه بعد از ۴۰ روز از وضعیت نارنجی به زرد بهبود یافته بود بر مبنای آخرین رنگ بندی اعلام شده توسط نرم افزار ماسک، از تاریخ نهم تیرماه جاری بار دیگر جزو شهرهای نارنجی و از ۲۳ تیرماه باردیگر در وضعیت قرمز از نظر انتشار کرونا قرار گرفت.

ویروس کرونا باعث بیماری عفونی «کووید۱۹» می شود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بعنوان ذات الریه نام برده می شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام نمود.

«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و همچون راه های انتقال آن عطسه، سرفه، دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان سفارش می کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خویش را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

برای پیشگیری از انتشار ویروس کرونا؛ رعایت شیوه نامه های بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصله گذاری اجتماعی» سفارش شده است.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می توانند با شماره تلفن های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir رجوع کنند.

همه ایرانی ها می توانند با رفتن به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https: //salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.

همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در ارتباط با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، می توانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبه چی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه رجوع و خدمات «رایگان» دریافت نمایند.

منبع: