۲۱ اردیبهشت و با اهمیت ترین اخبار کرونائی استانها

طب اصیل: ایرنا- بعد از ۶ موج شیوع ویروس کرونا در کشورمان و قربانی شدن افزون بر ۱۴۰ هزار هموطن، این ویروس مهاجم در ضعیف ترین موقعیت طی حدود دو سال و نیم گذشته قرار گرفته، اما کنترل کامل آن نیازمند ادامه واکسیناسیون و رعایت پروتکلهای بهداشتی است.
از زمان انتشار کرونا در کشور در اسفند ۹۸، آحاد مردم تجربه های سنگین و سختی پشت سر گذاشته اند، از مبتلا شدن و مرگ عزیزان گرفته تا تبعات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی چرخش این ویروس.
حال به مدد اعمال محدودیت های هوشمند، رعایت پروتکلهای بهداشتی و عزم ملی برای تأمین و تزریق واکسن، چشم انداز آخر ویروس مرگبار کرونا بسیار پررنگ شده اما بدون شک این شرایط شکننده است و تا رسیدن به وضعیتی با ثبات و پایدار و برای جلوگیری از مواجهه با موج هفتم، هیچکس بی نیاز از رعایت سفارش های بهداشتی و تکمیل واکسیناسیون نیست.
اهمیت غافل نشدن از خطر موجود و لزوم تکمیل واکسیناسیون به حدی است که امروز رییس دانشگاه علوم پزشکی قم با تکیه بر این که بیماری کرونا همچنان در جامعه وجود دارد و به هیچ وجه تمام نشده است، اظهار داشت: ما خطر وقوع موج هفتم کرونا را برای اواسط یا انتهای تابستان پیشبینی می نماییم.
مهدی مصری فرصت طلایی واکسیناسیون کرونا را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: آمار واکسیناسیون کرونا در قم نسبت به میانگین کشوری کمتر است، برخی استان ها که واکسیناسیون کاملی داشتند، طی سه ماه گذشته حتی یک فوتی هم نداشتند؛ این مورد برای استان قم که آمار واکسیناسیون پایین تری دارد، زنگ خطر به حساب می آید.
در همین ارتباط، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هم تصریح کرد که سایه کرونا هنوز کم نشده است و کاهش آمار بستری ها نباید مردم را از کرونا و رعایت پروتکل ها غافل کند.
دکتر «ابراهیم شکیبا» اضافه کرد: هنوز هیچ کشوری نمی تواند اعلام نماید که کرونا تمام شده، چون که احتمال پیک های باردیگر این بیماری وجود دارد؛ به واقع زندگی مردم باید به حالت عادی برگردد، اما استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی باید همچنان با جدیت ادامه یابد.

تازه ترین وضعیت کرونایی استان ها به روایت خبرنگاران ایرنا
خوزستان/ آبادان، خرمشهر و شادگان در جنوب غرب استان در وضعیت آبی رنگ بندی قرار دارند ولی به قول سرپرست دانشگاه علوم پزشکی آبادان، ضعیت مبتلا شدن به کرونا در این منطقه -شکننده است. در ۲۴ ساعت گذشته سه مورد جدید مبتلا شدن به بیماری کرونا در جنوب غرب خوزستان شناسایی شدند که به صورت سرپایی درمان و راهی منازل شدند.
محمدی با تکیه بر لزوم استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی بیان نمود: استفاده از ماسک از مهم ترین راه های مبارزه با ویروس کرونا است که متاسفانه در منطقه این مهم کمتر شده در صورتیکه انتظار می رود مردم در ادارت و اصناف این مهم را رعایت نمایند.
وی اضافه کرد: مردم نباید رنگ بندی کرونایی را مدنظر قرار دهند و با این که جنوب غرب خوزستان در وضعیت آبی رنگ بندی کرونایی قرار دارد ولی این وضعیت با رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی شکننده خواهد بود.
خراسان رضوی / با ادامه روند کاهشی مبتلایان به کرونا در خراسان رضوی، شمار فوت شدگان ناشی از بیماری کووید ۱۹ در بیمارستان های این استان روز گذشته به صفر رسید.
شمار بستری شدگان بیماران کرونایی در بیمارستان های خراسان رضوی طی ۶ روز گذشته نیز با حدود ۱۱ درصد کاهش از ۲۴۸ به ۲۲۱ نفر کاهش پیدا کرد که ۸۷ نفر آنان بدحال بوده و در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان های این استان تحت درمان قرار دارند. الان ۱۸۰ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بستری و از این تعداد ۷۱ بیمار بدحال در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان های تحت پوشش این دانشگاه تحت درمان هستند.
روزانه حدود ۹۶ بیمار جدید مبتلا به کرونا در بیمارستان های خراسان رضوی بستری می شوند که از این تعداد روزانه حدود ۵۸ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بستری می شوند.
ایلام/ طی ۲۴ ساعت گذشته مورد فوتی کرونا در استان ثبت نشده و ایلام ۹ روز بدون فوتی را پشت سر گذاشته است. در همین مدت، پنج ابتلای جدید کرونا شناسایی و مجموع مبتلایان استان به ۷۹ هزار و ۵۴۲ نفر افزایش پیدا کرد. همینطور ۶ ابتلای جدید کرونا شبانه روز گذشته در مراکز درمانی بستری شدند و تعداد بستری های استان به ۱۷ نفر افزوده شد.
ایلام در وضعیت آبی و سایر شهرستان های استان در وضعیت زرد قرار دارند.
لرستان/ ۱۷ مبتلای جدید به کرونا طی شبانه روز گذشته در این استان شناسایی شده و شمار مبتلایان نیز به ۲۱۸ هزار و ۱۲۸نفر رسید.
یک نفر دیگر طی شبانه روز گذشته به علت مبتلا شدن به کرونا در این استان جان باخت و شمار جانباختگان این ویروس به ۲ هزار و ۸۴۲ نفر رسید. ۸۳بیمار مبتلا و مشکوک به کرونا در مراکز درمانی این استان بستری و تحت درمان هستند.
هم حالا هیچ شهرستانی از لرستان در وضعیت قرمز یا نارنجی انتشار کرونا قرار ندارد، ازنا، بروجرد، پلدختر، چگنی، خرم آباد، دلفان، سلسله، کوهدشت و رومشکان در وضعیت زرد و شهرستان های الیگودرز و دورود در وضعیت آبی هستند.
خراسان شمالی/ تابحال ۹۲ درصد دانش آموزان ۱۲تا ۱۸ سال در استان دُز دوم واکسن کرونا دریافت کرده اند. ۹۸ درصد معلمان استان نیز واکسن کرونا دریافت کرده و این روند همچنان ادامه دارد.

۱۸۷ هزار و ۷۵ دانش آموز خراسان شمالی در بیشتر از ۲ هزار باب آموزشگاه استان زیر نظر ۱۹ هزار نفر معلم تحصیل می کنند که از این تعداد ۱۰۷ هزار و ۱۰۰ دانش آموز در مقطع ابتدایی و مابقی متوسطه است.
براساس آخرین لیست رنگ بندی کرونایی شهرها که از جانب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام شد، تمامی شهرستان های بجنورد، شیروان، اسفراین، فاروج، گرمه، جاجرم، مانه و سملقان و رازوجرگلان در وضعیت رنگبندی زرد کرونایی قرار دارند.
آذربایجان غربی/ تزریق دز چهار واکسن مقابله با کرونا برپایه اولویت بندی شامل افراد بالای ۷۰ سال و حائز شرایط در شهرستان مهاباد در جنوب استان شروع شد.
افرادی که سیستم ایمنی آنها ضعیف است و دارای بیماری زمینه ای هستند، همینطور کادر درمان و پرستاران درگیر در بخش کرونای مهاباد فعالیت دارند، می توانند برای تزریق نوبت چهارم واکسن کرونا اقدام نمایند.
البرز/ ۲۱ بیمار بدحال کووید۱۹ طی۲۴ ساعت گذشته در بیمارستان های استان بستری شدند و تحت مراقبت های پزشکی قرار گرفتند.
اکنون۸۷ بیمار بدحال کووید ۱۹ در بیمارستان های استان تحت مراقبت پزشکی قرار دارند. طی ۲۴ ساعت گذشته هیچ مورد فوتی در البرز به ثبت نرسیده و شمار کل جانباختگان این بیماری طی پنج روز گذشته روی عدد ۶ هزارو ۸۳۳ نفر ثابت ماند.
۸۷ هزار و ۵۴۴ بیمار کووید ۱۹ از آغاز انتشار کرونا تابحال در استان بستری شده اند که ۸۰ هزارو۶۲۴نفر بهبود یافته اند.
استان مرکزی/ برای اولین بار از آغاز شیوع کرونا تاکنون، بیماران بستری کووید ۱۹ در بیمارستان خمین صفر شد و این شهرستان بعد از ۲۶ماه، روز بدون بستری کرونایی را تجربه نمود.
استقبال خوب شهروندان خمین از تزریق واکسن کرونا، سبب کاهش بیماران مبتلا به این بیماری و میزان بستری در پایین ترین حد ممکن از آغاز انتشار کرونا تابحال شده است.

اردبیل/ در ادامه روند نزولی شیوع ویروس کرونا، شمار مبتلایان بستری همزمان کووید.۱۹ در استان اردبیل به ۱۸ نفر کاهش پیدا کرد. شمار بستری روزانه مبتلایان بستری در مراکز درمانی استان اردبیل طی شبانه روز گذشته پنج نفر است که این آمار نیز نشان دهنده تداوم روند نزولی انتشار کرونا در استان اردبیل است.
شمار فوت شدگان کرونا در استان اردبیل برای سی و هفتمین بار طی سالجاری بار دیگر صفر شد و مجموع جان باختگان ۶ موج انتشار کرونا در استان اردبیل در مدت ۲۶ ماه گذشته در رقم ۲ هزار و ۸۰۱ نفر باقی ماند.
در ادامه روند کاهشی شیوع ویروس کرونا، شمار بستری مبتلایان بدحال کووید.۱۹ در مراکز درمانی این استان طی شبانه روز گذشته به هفت نفر و تعداد افراد ترخیص شده بستری در بخش مراقبت های ویژه مراکز درمانی استان نیز به هفت نفر رسید.
الان شهرستان اردبیل، مشگین شهر، پارس آباد، گرمی و خلخال در وضعیت آبی و شهرستان های نیر، نمین، اصلاندوز، بیله سوار، کوثر و سرعین در وضعیت زرد انتشار کرونا قرار دارند.
آمار وزارت بهداشت از فوت شده و بستری های کرونایی در کشور
وزارت بهداشت امروز اعلام نمود که در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۶ بیمار کووید۱۹ جان خویش را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۴۱ هزار و ۱۹۸ نفر رسید.
از روز گذشته تا امروز ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ و بر مبنای معیارهای قطعی تشخیصی، ۴۵۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی و ۶۲ نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷ میلیون و ۲۲۶ هزار و ۶۷۲ نفر رسید. تا کنون ۷ میلیون ۱۲ هزار و ۷۷۰ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
۸۱۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. تا کنون ۵۱ میلیون و ۶۲۲ هزار و ۳۵۳ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
در شبانه روز گذشته ۶۵ هزار و ۶۸۸ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
در حال حاضر ۰ شهرستان در وضعیت قرمز، ۴ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۳۱۹ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۲۵ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
کرونا تابحال چهار جهش ژنتیکی خطرناک شامل آلفا، بتا، گاما و دلتا داشته و امیکرون جدید ترین نسخه جهش یافته این ویروس می باشد.

منبع: