رشد شناختی و بلوغ روانی نوجوانان با مصرف گردو

به گزارش طب اصیل، خراسان رضوی محققان دریافتند که مصرف منظم گردو می تواند به رشد شناختی و بلوغ روانی نوجوانان کمک نماید.
به نقل از مدیکال اکسپرس، نتایج این تحقیق بی سابقه حاصل تلاش موسسه بهداشت جهانی بارسلونا، اسپانیاست. تحقیقات قبلی در مورد تاثیر آجیل بر سلامتی بزرگسالان انجام شده اما تاثیر مصرف آنها در چنین مرحله بحرانی برای رشد شناختی مانند دوران نوجوانی هیچگاه مورد بررسی قرار نگرفته است.
گردو سرشار از اسید چرب آلفا لینولنیک است، نوعی از امگا ۳ که نقش اساسی در رشد مغز، بخصوص در این مرحله از زندگی دارد.
یوردی جولوز، محقق اصلی و هماهنگ کننده گروه تحقیقاتی نوروپیا، موسسه تحقیقات بهداشتی پر ویرجیلی می گوید: نوجوانی زمان تغییرات بیولوژیکی بزرگ است؛ دگرگونی هورمونی رخ می دهد که به نوبه خود مسئول تحریک رشد سیناپسی لوب پیشانی است. این بخش از مغز ما چیزی است که بلوغ عصب روانشناختی یعنی عملکردهای هیجانی و شناختی پیچیده تر را امکان پذیر می کند. نورون هایی که به خوبی با این نوع اسیدهای چرب تغذیه می شوند، می توانند رشد کنند و سیناپس های جدید و قوی تری تشکیل دهند.
در این تحقیق ۷۰۰ دانش آموز دبیرستانی بین ۱۱ تا ۱۶ سال از ۱۲ دبیرستان مختلف در بارسلون به صورت داوطلبانه شرکت کردند. آنان به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند، گروه کنترل که هیچ گونه مداخله ای دریافت نکردند و گروه آزمایش که ساشه های حاوی ۳۰ گرم مغز گردو دریافت نمودند که به جوانان شرکت کننده نشان می داد، می توانند روزانه برای یک دوره ۶ ماهه آنرا مصرف کنند.
گروه تحقیقاتی دریافت، نوجوانانی که حداقل ۱۰۰ روز گردو می خورند (نه فقط به صورت مداوم هر روز) عملکردهای توجه خویش را می افزایند و آنانی که بعضی از علایم اختلال نقص توجه و بیش فعالی را داشتند، رفتار خویش را به صورت قابل توجهی بهبود می بخشند (در کلاس آنان توجه بیشتری به معلم داشتند و کمتر بیش فعال بودند).
از طرفی، عملکردهای در رابطه با هوش سیال هم افزایش پیدا کرده است که به قول جوردی جولوز، کمتر تحت تأثیر یادگیری است، این امر ذاتی وضعیت زیست شناسی فرد است که ما آنرا با آزمون های پیچیده تر ارزیابی کردیم. برای مثال، نوجوانان باید بفهمند که یک ردیف از حروف از چه الگوی پیروی می کنند.
جولوز اضافه کرد: به صورت کلی، تفاوت معناداری در گروه مداخله در ارتباط با گروه کنترل یافت نشد اما اگر عامل پایبندی در نظر گرفته شود، نتایج مثبتی مشاهده می شود چونکه شرکت کنندگانی که به دقت دستورالعمل ها را دنبال کردند، از نظر مقدار سفارش شده گردو و تعداد روزهای مصرف، بهبودهایی را در عملکردهای عصبی-روانشناختی ارزیابی شده نشان دادند.
نتایج نشان داده است که پیروی از رژیم غذایی سالم به اندازه حفظ این عادات در طول زمان و ترک نکردن آنها برای رشد صحیح نوجوانان در سطح شناختی و روانی مهم می باشد.
آریادنا پینار، محقق اول این تحقیق، در انتها می گوید: اگر دختران و پسران به این سفارش ها توجه نمایند و روزانه یک مشت گردو یا حداقل سه بار در هفته گردو بخورند، متوجه پیشرفت های قابل توجهی در توانایی های شناختی می شوند و به آنان کمک می نماید تا با چالش های دوران نوجوانی و ورود به بزرگسالی روبرو شوند. نوجوانی دوره رشد مغز و رفتارهای پیچیده است که به مقدار قابل توجهی انرژی و مواد مغذی نیاز دارد.

منبع: