محققان پی بردند؛ واکسن های زونا و ذات الریه خطر مبتلا شدن به آلزایمر را کاهش می دهند

به گزارش طب اصیل، تحقیقات جدید نشان داده است که برخی واکسن های بزرگسالان همچون واکسن های زونا و ذات الریه امکان دارد به سالمندان در مقابله با بیماری آلزایمر کمک کنند.

به گزارش طب اصیل به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، به قول محققان مرکز علوم بهداشت دانشگاه تکزاس، واکسیناسیون با واکسن زونا، واکسن پنوموکوک (ذات الریه) یا واکسن کزاز و دیفتری، با کاهش ۲۵ تا ۳۰ درصدی خطر ابتلاء به بیماری آلزایمر مرتبط می باشد.
این مطالعه به دنبال مطالعه ای است که سال قبل منتشر گردید و در آن محققان دریافتند بزرگسالانی که حداقل یک مرتبه واکسن آنفلوانزا دریافت کرده اند، ۴۰ درصد کمتر از همسالان خود که واکسینه نشده اند، به بیماری آلزایمر مبتلا می شوند.
دکتر «پل شولز»، نویسنده ارشد، اظهار داشت: «ما می خواستیم بدانیم که آیا یافته آنفلوانزا مختص واکسن آنفلوانزا است یا خیر. این داده ها نشان داد که چندین واکسن دیگر برای بزرگسالان هم با کاهش خطر آلزایمر مرتبط می باشد.»
شولز در بیانیه خبری دانشگاه اضافه کرد: «فرضیه ما اینست که سیستم ایمنی مسئول ایجاد اختلال در عملکرد سلول های مغز در آلزایمر است. یافته ها به ما نشان داده است که واکسیناسیون تاثیر کلی تری بر سیستم ایمنی دارد که خطر ابتلاء به آلزایمر را می کاهد.»
برای این مطالعه، محققان سوابق پزشکی ۱.۶ میلیون بیمار را که واکسیناسیون منظم سفارش شده در بزرگسالی دریافت کرده بودند یا دریافت نکرده بودند، ارزیابی کردند. با شروع دوره پیگیری هشت ساله شرکت کنندگان حداقل ۶۵ سال سن داشتند.
براساس این تحقیقات، افرادی که واکسن کزاز و دیفتری دریافت کرده بودند، ۳۰ ٪ کمتر از همسالان غیر واکسینه شده خود در معرض ابتلاء به بیماری آلزایمر بودند. حدود ۷ ٪ از بیماران واکسینه شده در مقابل ۱۰ ٪ بیماران واکسینه نشده مبتلا به آلزایمر شدند.
واکسیناسیون زونا با ۲۵ ٪ کاهش خطر ابتلاء به بیماری آلزایمر همراه بود. واکسن ذات الریه با ۲۷٪ کاهش خطر ابتلاء به این بیماری همراه بود.
فرضیه محققان اینست که کاهش خطر ابتلاء به بیماری آلزایمر در رابطه با واکسن به علت تلفیقی از مکانیسم ها است.
واکسن ها امکان دارد نحوه پاسخ سیستم ایمنی بدن به ایجاد پروتئین های سمی که در بیماری آلزایمر دخیل است، تغییر دهند، مانند افزایش کارآیی سلول های ایمنی در پاکسازی پروتئین های سمی.

منبع: