دلیل خارش ناخوشایند پوست با لباس پشمی

به گزارش طب اصیل، درحالی که مردم معمولاً فرض می کنند همه پشم ها از گوسفند مشتق می شود، واژه پشم به الیاف حیوانی چیده شده اطلاق می شود که می تواند برای تولید لباس از آنها استفاده نمود.
به گزارش طب اصیل، یکی از اصلی ترین علل خارش آور بودن لباس های پشمی، ضخامت الیاف پشمی است که برای ساخت آن استفاده می شود. هرچه الیاف ضخیم تر باشد، پشم باعث خارش بیشتری می شود. عامل دیگر نرمی الیافی است که برای ریسیدن نخ از آنها استفاده می شود. به عبارت دیگر، الیاف ضخیم تری که توسط انسان ریسیده می شود، احیانا ساینده تر خواهند بود و انعطاف پذیری کمتری خواهند داشت. این امر می تواند باعث تحریک و خارش پوست شود. الیاف نازک تر و نرم تری مانند پشم مرینوس و الپاکا این مشکل را ندارند.
در گزارش زومیت می خوانیم، یکی دیگر از دلایل خارش که شیوع کمتری دارد، وجود لانولین است. لانولین ماده ای مومی است که توسط غده های چربی پوست حیوانات دارای پشم تولید می شود. لانولین برای ترمیم پوست خشک و ترک خورده عالی است، اما می تواند در بعضی افراد باعث واکنش آلرژیک شود.
البته پشم به خودی خود آلرژی زا نیست، اما حساسیت به لانولین امکان دارد وجود داشته باشد. بااین حال، بیشتر پشم های امروزی حاوی لانولین زیادی نیستند، چونکه بیشتر این ماده در جریان تولید شسته می شود و لانولین زیادی در نخ حاصل از پشم باقی نمی ماند.
با این که گاهی امکان دارد آزاردهنده باشد، پشم یکی از بهترین مواد برای پوشیدن در هوای سرد و مرطوب بیرون است. علت آن است که این ماده دارای قابلیت های طبیعی است که می تواند عرق و رطوبت را از سطح پوست بگیرد.
تفاوت پنبه و پشم در اینست که وقتی الیاف پنبه در معرض رطوبت قرار می گیرد، خیس می شوند و روی هم می خوابند. می توانید این وضعیت را در افرادی ببینید که در باشگاه ورزش می کنند و تی شرت های نخی پوشیده اند. وقتی آنها عرق می کنند، لباس به بدنشان می چسبد. تی شرت های پشمی تنفس پذیری بیشتری دارند و می توانند مقدار زیادی عرق را جذب و از بدن دور کنند.
۵۸۵۸