ارتش پشه ها به کمک مردم برزیل آمدند!

طب اصیل: به گزارش طب اصیل، محققان برای کاهش شیوع عفونت ویروسی تب دنگی، مبادرت به رهاسازی پشه های اصلاح شده ژنتیکی (تراریخته) عامل این بیماری در برزیل کردند.
به گزارش طب اصیل، دانشمندان در برزیل پشه های اصلاح شده ژنتیکی را در محیط زیست رهاسازی می کنند تا با موارد فزاینده تب دنگی در این کشور مبارزه کنند.
به نقل از ایرنا، بیشتر از یک میلیون مورد عفونت ویروسی تب دنگی در دو ماه اول سالجاری میلادی در برزیل گزارش شده است که ۲۲۶ درصد بیشتر از موارد گزارش شده در مدت مشابه سال ۲۰۲۳ است. شهر های مختلف برزیل در وضعیت اضطراری قرار دارند. در ماه فوریه، ریودوژانیرو با ثبت بیشتر از ۴۲ هزار مورد تب دنگی از شروع سال تاکنون، وضعیت اضطراری بهداشت عمومی اعلام نمود.
مقامات بهداشتی برزیل در رویارویی با افزایش موارد تب دنگی، درحال آزمایش شیوه های جایگزین کنترل این بیماری، علاوه بر تولید واکسن هستند. این استراتژی ها شامل استفاده از پشه های اصلاح شده ژنتیکی شده است که توسط شرکت بیوتکنولوژی Oxitec هدایت می شود.
این شرکت پشه های نر اصلاح شده ژنتیکی Aedes aegypti، گونه ای که ویروس تب دنگی را به انسان منتقل می کند، پرورش می دهد. پشه های تراریخته حامل ژنی هستند که نوزاد ماده را پیش از بلوغ نابود می کند. تب دنگی فقط از راه نیش پشه های ماده A. aegypti منتشر می شود، ازاین رو رها کردن پشه های اصلاح شده در یک منطقه می تواند به کاهش تعداد آفاتی که می توانند ویروس را به مردم منتقل کنند، کمک می نماید.

منبع: