جراحی افزایش قد معجزه یا شکنجه مدرن؟
به گزارش طب اصیل، یک متخصص فیزیوتراپی گفت: جراحی افزایش قد روشی مؤثر اما زمان بر و نیازمند مراقبت ویژه است و روشی علمی برای درمان کوتاهی قابل توجه قد است که با شکست کنترل شده استخوان و کشش تدریجی انجام میشود.
محمد اکبری استاد دانشگاه پزشکی ایران و متخصص فیزیوتراپی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر اظهار داشت: در مواردی که طول اندام های فرد، خصوصاً ساق پا یا ران، کوتاه تر از حد معمول باشد، ممکنست تصمیم به انجام جراحی افزایش قد گرفته شود. مراحل جراحی افزایش قد چگونه است؟ وی ادامه داد: در این تکنیک، جراح و فرد متقاضی، بعد از بررسی های لازم، تصمیم می گیرند که در استخوان ران یا ساق، دستگاهی مدرج قرار دهند. ابتدا قسمتی از استخوان شکسته می شود و سپس با بهره گیری از این دستگاه، بصورت تدریجی، روزانه حدود یک میلی متر یا کمتر، دو قطعه شکسته شده از هم دور می شوند تا به افزایش طول مورد نظر برسند. پیوند استخوان و زمان ضروری جهت جوش خوردن بگفته اکبری؛ بعد از دستیابی به قد مطلوب، بین دو قطعه استخوان شکسته، از استخوان قسمت های دیگر پیکر شخص استفاده شده و پیوند زده می شود تا پروسه جوش خوردن شروع شود و برای جوش خوردن کامل این ناحیه، حداقل شش هفته تا دو ماه زمان نیاز است، بعد از آن نیز بیمار باید به تدریج به کارهای روزمره بازگردد، مشروط بر این که روند بهبودی به خوبی طی شده باشد. مدت نقاهت و محدودیت های حرکتی وی اضافه کرد: در مجموع، از زمان جراحی تا بازگشت کامل به حالت طبیعی و توانایی انجام کارهای عادی، حداقل سه تا چهار ماه زمان نیاز است. در طول این مدت، فرد باید مراقب باشد که به اندام جراحی شده فشار وارد نشود و اغلب نیاز به استراحت مطلق دارد. برخی بیماران می توانند با این شرایط کنار بیایند، اما به طور معمول سفارش می شود جراحی برای یک اندام در هر نوبت صورت گیرد.
بگفته اکبری؛ البته در بعضی موارد خاص و در صورت داشتن آمادگی جسمی کامل، امکان انجام جراحی برای هر دو اندام بصورت هم زمان نیز وجود دارد، که البته با سختی بیشتری هم راه است و نکته قابل توجه این است که این جراحی به طور معمول تحت پوشش بیمه قرار نمی گیرد. با این وجود، برخی بیمه ها در صورت داشتن طرح طلایی، ممکنست قسمتی از هزینه ها را تقبل کنند. وی اشاره کرد: هزینه این عمل بسته به جراح، میزان افزایش طول مورد نیاز، و طول مدت درمان متفاوت می باشد و طبیعتاً هرچه طول بالا رفته بیشتر و زمان درمان طولانی تر باشد، هزینه و مدت نقاهت نیز افزایش می یابد. احتمال بروز عوارض و محدودیت های پزشکی اکبری اضافه کرد: در مورد عوارض، باید توجه داشت که مانند هر جراحی دیگری، احتمال بروز مشکلات وجود دارد، اما در صورتیکه عمل با دقت انجام شده و مراقبت های لازم رعایت شود، احتمال عارضه کم و نادر است. البته در افرادی که گرفتار پوکی استخوان هستند، انجام این جراحی به بررسی دقیق تری نیاز دارد، چونکه در صورت پایین بودن چگالی استخوان، احتمال موفقیت جراحی کم شده و ممکنست اصلاً امکان انجام آن وجود نداشته باشد. او در آخر اظهار داشت: روش های جراحی افزایش قد به مرور درحال بهبود هستند و هر سال نسبت به گذشته، مهارتهای جدیدتری معرفی می گردند که علاوه بر اثربخشی بیشتر، عوارض کمتری نیز به همراه دارند. این تکنیک، خصوصاً برای افرادی که به صورت قابل توجهی قدی کمتر از متوسط جامعه دارند، می تواند راهکاری مؤثر برای بهبود کیفیت زندگی باشد.
منبع: tebeasil.ir