رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی: طب سنتی می تواند پرچمدار کنترل بیماری های غیر واگیر باشد

طب اصیل: رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مراسم تکریم و معارفه رییس دانشکده طب سنتی این دانشگاه، اصلاح سبک زندگی را از اقدامات بزرگی دانست که طب سنتی توانایی انجام آن را دارد و می تواند پرچمدار کنترل بیماری های غیر واگیر باشد.
به گزارش طب اصیل به نقل از ایسنا، دکتر محمد آقاجانی در مراسم تکریم و معارفه رییس دانشکده طب سنتی این دانشگاه، با اشاره به اینکه طب سنتی، سبک دیگری از طبابت بوده و نگاه متفاوتی نسبت به طب رایج و تفاوت های بسیاری با دیگر رشته های این طب دارد، اظهار داشت: با وجود اقدامات بسیاری که برای تعریف جایگاه طب سنتی در نظام سلامت کشور انجام شده، هنوز جای کار بسیاری در این زمینه وجود دارد.

وی با تاکید بر اینکه خاستگاه این سبک متفاوت طبابت، دانشگاه و دانشکده است، اضافه کرد: نباید انتظار تعریف جایگاه طب سنتی در نظام سلامت کشور را از ستاد وزارت بهداشت داشت و دانشگاه ها و دانشکده های طب سنتی باید در تعریف این جایگاه و حل مشکلات عرضه خدمات در این حوزه کوشیده و به فکر چاره باشند.

آقاجانی انجام اقدامات مشترک پژوهشی و درمانی طب سنتی و طب رایج را یکی از طریق های مهم برای تعریف جایگاه طب سنتی در نظام سلامت کشور و موفقیت آن در این مسیر دانست و تصریح کرد: طب سنتی در خیلی از حوزه های بیماری، حرفی برای گفتن دارد، ولی باید در کنار طب رایج پیش رود و متخصصان هر دو حوزه با هم در کلینیک ها حضور داشته و به بیماران پروتکل مشترک عرضه کنند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه طب سنتی می تواند پرچمدار کنترل بیماری های غیر واگیر باشد، تصریح کرد: با عنایت به زندگی ماشینی و نوع هیجانات امروزه، ضرورت اصلاح سبک زندگی بر هیچ کس پوشیده نیست و این مورد یکی از اقدامات بزرگی است که طب سنتی توانایی انجام آن را دارد.

آقاجانی اضافه کرد: اگر نتوانیم در راه تعریف جایگاه طب سنتی موفق شویم و پاسخگوی نیازهای مردم باشیم، بازار منتظر نمی ماند و این خلاء توسط افراد بسیاری که هم اکنون هم با عناوین مختلف به سودجویی و سوداگری در این حوزه مشغول هستند، پر شده و اقدامات آنها به این رشته هم تسری مییابد.

بنابر اعلام پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، وی با اشاره به اوضاع فعلی کشور و مشکلات اقتصادی موجود، تصریح کرد: در فشار اقتصادی کنونی جامعه که بخش اعظم آن به حوزه سلامت تحمیل می شود، این فرصت برای طب سنتی وجود دارد تا توانایی پوشش حوزه هایی را با روش های جایگزین خود نشان دهد. داروهایی که عوارض بسیاری دارند در طب رایج استفاده می شوند که می توان برخی داروهای طب سنتی ارزان قیمت و کم عارضه تر را جایگزین آنها کرد.