کولر و درهای بسته، از دلیلهای احتمالی افزایش موارد کرونا در استان های جنوبی

به گزارش طب اصیل خوزستان رئیس اداره مواد غذایی و فوکال پوینت برنامه کووید- ۱۹ وزارت بهداشت اظهار داشت: احیانا در مناطق گرمسیر مانند استان های جنوب کشور، اتاق های در بسته و روشن بودن کولر بدون تهویه طبیعی می تواند یکی از عوامل افزایش مبتلاشدن به کرونا باشد بدین سبب باید هنگام روشن بودن کولر، در و پنجره اتاق باز باشد تا ماندگاری هوا در اتاق و سالن ها کم شود.

سیدرضا غلامی امروز ۱۴ اردیبهشت ماه در حاشیه بازدید از مراکز بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اهواز، اظهار نمود: در همه گیری کروناویروس در جهان و به تبع آن در ایران، برنامه ریزی های کلان کشور و دانشگاه های علوم پزشکی و مشارکت دستگاه های نظارتی و اجرایی و مردم سبب شده تابحال در مقابله با این ویروس به حد قابل قبولی برسیم.

به گزارش طب اصیل به نقل از ایسنا، وی با اشاره به اهمیت کنترل سلامت محیط و کار، اضافه کرد: باتوجه به شرایط همه گیری ویروس کرونا، یکی از راه های اصلی افزایش انتشار این بیماری، ارتباطات محیطی زیاد است.

رئیس اداره مواد غذایی و فوکال پوینت برنامه کووید- ۱۹ مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت اظهار داشت: در سال های گذشته شاهد اپیدمی های متفاوت در استان های مختلف همچون خوزستان بودیم؛ در خوزستان به علت سفرهای اربعین حسینی و راهیان نور، همکاران ما تجربه های خوبی در زمینه اپیدمی ها به دست آوردند و این تجربه ها را در کنترل بیماری کووید- ۱۹ به کار گرفتند و این مساله سبب شد در مقابله با کرونا بهتر قدم بردارند.

وی بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از ابتدا، روند شیوع کروناویروس را به خوبی کنترل کرد اما از ۲۳ فروردین ماه، با فعال کردن بیشتر غربالگری و آغاز فعالیت اصناف و صنعت، روند رو به افزایش بیماری مشاهده شد.

غلامی با اشاره به اینکه روند افزایش مبتلاشدن در ایام اخیر به دلیل افزایش غربالگری و فعالیت اصناف بوده است، اظهار داشت: کوشش برای غربالگری سبب افزایش تعداد موارد مثبت کروناویروس شده است. فعالیت اصناف و صنعت نیز از این بابت که مردم در فاصله گذاری اجتماعی کم توجهی کنند، نگرانی ما را بیشتر کرده است.

وی با اشاره برگزاری جلساتی در استانداری خوزستان جهت بررسی مساله افزایش موارد مثبت کروناویروس در این منطقه، اشاره کرد: امیدواریم با برنامه ریزی مناسب تر و هدفمند کردن فعالیت ها و نقطه یابی و شناسایی چگونگی وارد آمدن آزار و رفع موارد، به نتیجه مطلوب برسیم. با برنامه ریزی های انجام شده، اساسا در ایام آینده موارد مبتلاشدن رو به کاهش خواهد بود البته این موضوع، منوط به مشارکت بیشتر مردم است.

رئیس اداره مواد غذایی و فوکال پوینت برنامه کووید- ۱۹ وزارت بهداشت اظهار داشت: همچنان سفارش ما، در خانه ماندن است و مردم باید تنها برای موارد ضروری و با رعایت فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از وسایل حفاظت شخصی، از منزل بیرون بروند.

غلامی اشاره کرد: احیانا در مناطق گرمسیر مانند استان های جنوب کشور، اتاق های در بسته و روشن بودن کولر بدون تهویه طبیعی می تواند یکی از عوامل افزایش مبتلاشدن به کرونا باشد بدین سبب باید هنگام روشن بودن کولر، در و پنجره اتاق باز باشد تا ماندگاری هوا در اتاق و سالن ها کم شود برای اینکه تهویه مناسب، یکی از راه های کنترل این بیماری در فضای مسقف است.

وی عنوان کرد: از اهداف استراتژی مرکز سلامت در بحث کنترل کووید ۱۹، مد نظر قرار دادن سلامت محیط است تا ارتباط بین افراد و تماس با سطوح کم شود و آلودگی سطوح کنترل شود.

رئیس اداره مواد غذایی و فوکال پوینت برنامه کووید- ۱۹ مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت اضافه کرد: یک سری فعالیت ها در جامعه انجام می شود مانند برخی تجمعات در دفاتر پیشخوان دولت. در بانک ها نیز به دنبال آغاز فعالیت اقتصادی، تجمعاتی دیده می شود. همکاران ما باید به نقاط پرخطرتر توجه نمایند. باتوجه به همزمانی این شرایط با ماه رمضان نیز، باید کنترل کارهای خاص ماه رمضان صورت گیرد.

وی اظهار داشت: هر چند طبق مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا، برگزاری مراسمات در اماکن مذهبی تا اطلاع ثانوی ممنوعست اما کارهای جانبی همچون تهیه و توزیع شیرینی های سنتی مانند زولبیا و بامیه و آش و حلیم انجام می شود که باید همکاران ما بیشتر به این مساله توجه نمایند.

غلامی اظهار نمود: انتظار می رود کسانی که در این اصناف، ادارات و صنعت ها فعالیت می نمایند، پروتکل های بهداشتی را رعایت نمایند و گندزدایی سطوح را بیشتر مد نظر قرار دهند. مدیران این واحدها نیز باید همکاری بیشتری داشته باشند.

وی بیان کرد: انتظار می رود مردم هنگام مراجعه به مراکز برای دریافت خدمت، در تجمعات از ماسک استفاده کنند و فاصله گذاری اجتماعی را مد نظر قرار دهند. شست وشوی مرتب دست ها چه در منزل و چه در خارج از منزل نیز باید در برنامه رفتاری مردم قرار بگیرد. هر چه مشارکت رفتاری مردم بیشتر باشد، اساسا کنترل بیماری بهتر خواهد بود.

رئیس اداره مواد غذایی و فوکال پوینت برنامه کووید- ۱۹ مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت اظهار داشت: از سایر دستگاه ها خصوصاً استانداری ها انتظار می رود حمایت دستگاه ها برای همکاری با دانشگاه های علوم پزشکی را بیشتر جلب کنند و بر اجرای مصوبات ستاد استانی مدیریت کرونا نظارت کنند.

وی اظهار داشت: شروع کارهای اقتصادی به مدلول رسیدن به انتهای خط کنترل و بی خیال شدن مردم نیست. هر چند نباید از کووید- ۱۹ ترس داشته باشیم اما باید آنرا جدی بگیریم تا کنترل بیماری بهتر صورت گیرد.

منبع: