محققان فرانسوی می گویند؛ واکسن کووید سبب عود بیماری ام اس نمی شود

به گزارش طب اصیل، بیماری ام اس افراد را در مقابل موارد شدیدتر کووید۱۹ صدمه پذیر می کند، اما یک مطالعه جدید نشان داده است که دریافت واکسن کووید سبب عود علایم ام اس نمی گردد.

به گزارش طب اصیل به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، دکتر «خاویر مویست»، سرپرست تیم مطالعه از دانشگاه کلرمون اوورگن در فرانسه، توضیح داد: «افراد دچار ام اس به سبب سطح ناتوانی حرکتی یا قرار گرفتن در معرض درمان هایی که سیستم ایمنی آنها را سرکوب می کند، با خطر بالا ابتلاء به عفونت شدید کووید مواجهند.»
وی اشاره کرد: «برخی از مطالعات قبلی موارد عود را بعد از واکسیناسیون پیدا کرده اند که موجب می شود تعدادی از افراد بدنبال دوزهای تقویت کننده سفارش شده واکسن نباشند. خبر خوب این است که مطالعه ما نشان داد که حدودا برای همه شرکت کنندگان هیچ افزایش ریسک عود بعد از واکسیناسیون کووید وجود ندارد.»
این مطالعه شامل ۱۲۴۵۴۵ فرانسوی بود که بطور متوسط ۱۴ سال به ام اس مبتلا بودند.
اکثریت (۸۲٪) حداقل یک دوز واکسن کووید را دریافت کرده بودند، و از آن گروه ۹۵٪ دوز دوم را دریافت نمودند در صورتیکه ۵۹٪ یک دوز تقویت کننده اضافی دریافت نمودند.
از آنجا که هرگونه عود بیماری ام اس در رابطه با واکسن به طور معمول در عرض ۲۸ روز بعد از واکسیناسیون رخ می دهد، تیم مطالعه نتایج را برای همه شرکت کنندگان در عرض ۴۵ روز بعد از تزریق واکسن کووید دنبال کرد.
این تیم گزارش داد که هیچ ارتباطی بین دریافت واکسن یا دوز اضافی واکسن کووید و احتمال عود شدید وجود ندارد.
با مقایسه افرادی که عود علایم بیماری را تجربه کردند با افرادی که تجربه نکردند، پژوهشگران هیچ ارتباطی با واکسیناسیون کووید پیدا نکردند. در حقیقت، بر طبق این تجزیه و تحلیل، واکسیناسیون با خطر خیلی کم عود MS مرتبط می باشد.
مویست در نشریه خبری اظهار داشت: «یافته های ما اطمینان بخش است که این واکسن ها را می توان بدون نگرانی در مورد خطر عود بهره برد.»
البته یک استثنا وجود داشت: این مطالعه نشان داد که افراد دچار ام اس بسیار فعال که پیش از تزریق واکسن کووید، درمان نشده بودند، بعد از دریافت سومین دوز واکسن، به نظر می رسید که خطر عود مجدد کمی داشتند. مویست سفارش کرد که این بیماران ابتدا باید پیش از واکسیناسیون تقویت کننده، درمان اصلاح کننده بیماری را دریافت نمایند.

منبع: