شکست سرطان با رایحه ای جدید

طب اصیل: اگر به شما گفته شود رایحه ای وجود دارد که امکان دارد تومورهای سرطانی مثانه را از بین ببرد، احیانا فکر می کنید با موردی در کتاب ها یا فیلم های علمی تخیلی مواجه هستید. اما به نظر می آید این شرایط واقعیت دارد.

به گزارش طب اصیل به نقل از ایسنا، «عصر ایران» به نقل از کر۲ نوشت: نتایج پژوهشی جدید که در نشریه پزشکی Frontiers in Physiology انتشار یافته است، نشان داده است که تومورهای سرطان مثانه دارای گیرنده های بو (رایحه) هستند. به بیان دیگر، آنها از قدرت بویایی برخوردار می باشند. بله درست خوانده اید. تصور اینکه سرطان دارای حس بویایی باشد عجیب و دشوار است اما این کشف جدید می تواند به ما در درک بهتر ابعاد مختلف این بیماری نگران کننده و کشنده کمک نماید.

به گفته انجمن سرطان آمریکا، سرطان مثانه چهارمین نوع شایع سرطان بین مردان است اما از شیوع کمتری بین زنان برخوردار می باشد. بنا بر برآوردهای صورت گرفته، طی سال جاری تنها در آمریکا بیش از ۸۱ هزار مورد جدید از مبتلا شدن به سرطان وجود خواهد داشت و به نظر می آید بیش از ۱۷ هزار نفر به واسطه سرطان مثانه جان خویش را از دست بدهند. سرطان مثانه بیشتر افرادی که بیش از ۵۵ سال سن دارند را تحت تاثیر قرار می دهد. نود درصد افرادی که دارای سرطان مثانه هستند بیش از ۵۵ سال سن دارند، اما میانگین سن تشخیص این بیماری ۷۳ سال است.

پژوهشگران نه تنها دریافتند که تومورهای سرطان مثانه از قدرت بویایی برخوردار می باشند، بلکه متوجه شدند که تومورها از رایحه چوب صندل هم خوششان نمی آید. زمانی که سرطان مثانه در تماس با ترکیباتی به نام های سندرانول (Sandranol) و سنتانول (Santanol) که در چوب صندل یافت می شوند، قرار می گیرد با تکرر کمتری تقسیم می گردد. تومورهای سرطانی برای رشد به تقسیم سلولی وابسته هستند، از این رو کاهش تکرار تقسیم سلولی به معنای رشد کمتر تومور است.

همچنین، پژوهشگران دریافتند زمانی که سرطان مثانه در تماس با ترکیبات چوب صندل قرار می گیرد تحرک کمتری دارد. بر همین اساس، امکان دارد این شرایط به معنای کاهش احتمال گسترش سرطان به بخش های دیگر بدن باشد که به نام متاستاز شناخته می گردد.

در شرایطی که پژوهش در زمینه استفاده از چوب صندل و رایحه آن در درمان سرطان مثانه همچنان نوپاست، اما این گیاه برای افراد بسیاری که از این بیماری رنج می برند می تواند امیدبخش باشد.

پژوهشی دیگر هم نشان داده است که چوب صندل از خصوصیت های ضد سرطان برخوردار می باشد. در یک مطالعه که در نشریه Anticancer Research انتشار یافت، پژوهشگران دریافتند که چوب صندل دارای خواص ضد سرطان در برابر سرطان های ملانوما و غیر ملانومای پوست، و همینطور سرطان های پروستات و پستان است.

روغن اساسی چوب صندل هم نشان داده است که از خواص ضد التهابی قوی سود می برد که امکان دارد برای سرطان هم مفید باشد چونکه این بیماری با التهاب پیوند خورده است. بنابر مطالعه ای که در نشریه پزشکی Phytotherapy Research انتشار یافت، دانشمندان دریافتند که روغن اساسی چوب صندل برای بهبود التهاب پوست دارای فعالیت ضد التهابی قابل مقایسه با داروی ایبوپروفن است.

چوب صندل عموما به شکل روغن اساسی در دسترس می باشد. این محصول را می توان به صورت مستقیم روی پوست استفاده نمود. همواره قبل از انجام این کار آزمایش حساسیت پوست را فراموش نکنید. یک قطره از روغن را روی قسمت داخلی مچ دست یا بخشی دیگر از بدن ریخته و برای بررسی احتمال حساسیت ۷۲ ساعت صبر کنید. بهتر است روغن اساسی چوب صندل به صورت رقیق شده استفاده گردد و برای این کار می توانید از روغن نارگیل یا یک روغن حامل دیگر استفاده کنید. همچنین، از روغن اساسی چوب صندل می توانید در یک دیفیوزر استفاده کنید. هشت تا ۱۰ قطره از روغن را به یک دیفیوزر اضافه کرده و دستورالعمل دستگاه را دنبال کنید.